RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Å like å lese

nn Ila skole står i bokstavens tegn denne uken. Over hele linja, alle klassetrinn, alle elever. Det er litteraturuke i Herman Foss gate. Dét er hyggelig lesning.

Det er Lokalavisen St. Hanshaugens mening at å lære barn og unge ikke bare å lese, men å lære dem å bli glade i å lese, det er noe som speiles igjen ikke bare i skolegården og lokalamiljøet, men i samfunnet forøvrig.

nn Diskusjonen rundt morsmålsundervisning og språkopplæring er naturlig nok viktige komponenter i hva dagens skole skal og bør inneholde. Det er ingen hemmelighet at øvelse gjør mester. Det gjeller ikke bare 50000 meter på skøyter. Det gjelder i klasserommet også. Men hvordan bli en mester når vi alle er forskjellige, og utgangspunktene våre er ulike?

nnOg hva er en mester? Lokalavisens holdning til det er at det handler ikke nødvendigvis om å tilbakelegge hundrevis av sider- det handler om å bli glad i det skrevne ord. For det er ikke til å komme bort i fra at språk er makt, i klasserommet, i skolegården og senere i jobbsammenheng og i det offentlige rom.

nnÉn ting er å lese, en annen ting er den følelsen av mestring som store, som små kan oppleve ved selv og bli utsatt for en verden som ikke fantes før man åpnet boken. Det handler om å få muligheten til å delta på den reisen som litteratur er – og alt hva den rommer.

nn Å drive skolebibliotek er ikke nødvendigvis en enkel forretning.

De siste 15 årene er skolebiblioteker dukket opp over det ganske land. Erfaringen tilsier at biblioteket er et yndet sted, og kan være en oase i et støyende skolebygg, ikke bare i billedlig forstand, men rent konkret.

nnLokalavisen St. Hanshaugen benytter anlendniningen til å hylle bibliotekaren. Lykke til med litteraturuken; må det bli mange lesehester der ute. Det handler om å få muligheten til å delta på den reisen som litteratur kan være

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere