RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Å ta en Aulie

Var det en mann eller en kvinne som var ansvarlig for lederen i Ullern Avis/Akersposten den 15.03.07 da Marianne Aulie ble omtalt etter at hun navnga to mannlige kjendiskunstneres voldtektsforsøk?
Etter Aulies avsløringer er det påfallende hvor viktig det plutselig er blitt å forsvare rettssikkerheten. Men da menns rettssikkerhet. Hva med rettssikkerheten for kvinner etter voldtekter og seksuelle overgrep begått av menn? Enda mer påfallende blir dette forsvaret av menns rettssikkerhet når man vet at de aller fleste ledere er menn, de aller fleste ansvarlige redaktører er menn, de fleste politikere er menn, de fleste i politiet er menn, de fleste i rettssystemet er menn, de fleste leger som undersøker kvinner etter overgrep er menn, de fleste millionærer er menn (det koster nemlig å gå til retten), og de fleste voldtekts- og seksualovergripere er menn!
For 14 år siden ble seksuelle overgrep tatt enda mindre seriøst enn i dag. Godt at Aulies rett til ytringsfrihet, dog med brudd på menns rettssikkerhet, ikke får dø henn!

Liv Serine Helgesen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere