*Nettavisen* Nyheter.

Aamodt-stipend til seks

Kjetil André Aamodts stipend til ungdom på Holmlia ble søndag delt ut til seks unge engasjerte sjeler.

Holmlia: Det var relativt stor variasjon mellom de ulike stipendmottakerne, men guttene var i klart flertall. Hver av

Idrett

Fire av de seks stipendene gikk til idrettsglade ungdommer fra Holmlia skole. Folake Akyniemi (17) har allerede gjort stor suksess på friidrettsarenaen. Med 10 000 kroner ekstra kan hun satse enda litt ekstra på friidretten.

Disse pengene kommer til å gå til treningsleir og utstyr, sa 17-åringen som satser sterkt og går på Wang toppidrettsgymnas. Hockeyspilleren Eirik Edstrøm (16) mottok også stipend søndag. Han vil bruke stipendpengene til utdannelse ved ishockeylinja på Wang til høsten, og til deltakelse på ishockeyskoler i Sverige. En gruppe gutter fikk Aamodt-stipend for sine planer om å starte en sykkelgruppe. Daniel Villadsen (16) med Fredrik Siegel Sjølund (16), Peter David Ramthun (16), Edvard Bakke (16), Hans Christian Malme (16), John André Rasmussen (16) og Marius Aagaard Dahlin (16) i ryggen, fikk 10 000 kroner til å lage og opprettholde en hjemmeside, samt kjøpe grunnleggende sykkelverktøy som klubbens medlemmer kan bruke. I tillegg håper guttene å få leid et verkstedlokale i nærmiljøet hvor de kan holde til.

Foto og maleri

Også en fjerde stipendmottaker fikk støtte til idrett. Truls Magnus Børsting spiller både innabandy og fotball og er leder av ungdomsrådet i bydelen. Han vil bruke sine penger på utstyr innenfor begge sporter og nyttige hjelpemidler i studier.

Av de mer kunstneriske tildelingene fikk Jonas Bjørson (16) og Kacter Ridbakiewicz (16). Bjørson fikk støtte til utøvelse av billedkunst og malerier. Pengene vil gå til utstyr som pensler, lerret og maling samt markedsføring av maleriene.

Kacter Ridbakiewicz er opptatt av fotografi og driver allerede en hjemmeside der han viser bilder han har tatt selv. Tidligere har han vunnet flere fotokonkurranser. Nå ønsker han å realisere drømmeferien sin som er en tur til Kenya med en polsk fotografiklubb i mai neste år. Der vil han utvikle sin fotointeresse ytterligere.

Det var femten søkere til stipendet som Kjetil André Aamodt deler ut for første gang. Aamodt har selv plukket ut de seks som søndag fikk 10 000 kroner hver for å kunne satse og utvikle seg videre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.