RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Abid Raja trosset frykten

Abid Raja valgte å hoppe i det kalde vannet, selv om han ikke kunne svømme skikkelig.

EKEBERG: Han er ikke akkurat kjent som en flittig markabruker, men da forespørselen om å delta i 71 grader nord kom, ville han ikke la sjansen gå fra seg.

– Jeg har vært fascinert av spenningen og utfordringene deltagerne har holdt på med. Som brun nordmann har jeg aldri vært borti denne typen ting. Jeg har aldri gått på tur og aldri vært borti en sovepose eller et telt. Jeg ønsket å være et forbilde for andre brune nordmenn, sier han.

Dårlig svømmer

Han brukte sommeren før innspilling til å trene. Han kunne ikke svømme, så han tok svømmekurs på Lambertseter bad.

– Jeg rakk ikke mer enn seks-syv timer og dere vil se det langt fra var nok. Og svømmeegenskapene fikk jeg testet relativt kjapt, ler han.

LES OGSÅ: OSLOKJENDISER I REALITYKAMP

Ble redd

– Jeg var i normalt god form, men jeg var bevisst på at jeg som akademiker ikke er noen idrettsutøver, som flere av de andre deltagerne. Derfor brukte jeg Ekebergsletta og skogholtet ved Brannfjell til å jogge hele sommeren. Jeg tenkte at selv om jeg har noen svakheter, så har jeg noen styrker også. Blant annet viljen, som mange andregenerasjons brune nordmenn har. Jeg håpet at dette ville vise at vi brune kan klare det meste og at vi ikke skygger banen når det blør som mest. Jeg satset på at det skulle få meg gjennom de vanskelige situasjonene.

– Ble du redd noen ganger?

– Ja, jeg ble redd. Jeg fikk teste ut grensene mine på mange måter.

For eksempel høydeskrekk og hvor langt man kan tyne kroppen sin til å gå med en oppakning på 33 kg. Og ikke minst, når du står foran bølgete vann og du vet du ikke kan svømme. Tør du hoppe uti? Selv om jeg var redd noen ganger er jeg glad for at jeg sa ja. I forhold til verdensmestrene var jeg nok ikke god nok, men jeg lot meg ikke knekke og hadde den indre styrken. Det jeg var redd for og fryktet, hoppet jeg uti med begge bena.

Aktiv med barna

Abid forteller at han har hatt en flott opplevelse på vei mot Nordkapp.

– Den beste opplevelsen var helhetsinntrykket og at jeg har fått sett Norge og store deler av landet man ikke kommer nært innpå ellers. Og ikke minst at jeg er mye mer aktiv etter å ha vært med.

– Nå kan jeg pakke tursekken med gassbrenner, stormkjøkken og telt og ta med ungene i skogen. Jeg har lært så mye som jeg ikke kunne før og ikke har turt å gjøre. Nå skal jeg for eksempel ut med ungene og gå på ski på sletta, sier han entusiastisk.

Stoppet kjeften hans

For tiden henger det reklameplakater av Abid på en rekke bussholdeplasser i Oslo. Der fleiper TVNorge med at det endelig var noe som stoppet kjeften på ham. Abid ler, men innrømmer at han ble overrasket.

– Jeg fikk sjokk, for jeg var ikke forberedt. Tidligere har det bare vært reklamer med programleder Tom Stiansen. Men det er en morsom plakat! Alle som kjenner meg vet jo at jeg liker å prate. Men jeg husker ærlig talt ikke om de klarte å stoppe kjeften på meg. Jeg er spent på om det bare er reklame, eller om de virkelig klarte det!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere