RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Abildsø-klubben

Etter det åpne budsjettmøte med bydelens beboere 27. november var et stort antall brukere av Abildsøklubben møtt opp for å si sin mening til oss politikere om hva en eventuell nedleggelse av klubben ville bety for dem. Mange meget engasjerte ungdommer ga klart til ordet for sin redsel om at dette vil kunne skje under budsjettmøte i bydelen 13. desember. Vi politikere ble invitert til Abildsøklubben tirsdag 4. desember og undertegnede tok imot denne invitasjonen, noe jeg overhodet ikke angrer på. Jeg ble møtt av mange hyggelige unge brukere som tok imot meg. Antar det var ca. 40 ungdommer til stede denne dagen og jeg registrerte bl.a. mange ungdommer ivrig opptatt med play-station spill. Fotballspillet i hjørnet av lokalet må vike for dette engasjerende dataspillet akkurat nå. Rundt et bord står mange 5.-klassinger og klipper, limer og tegner de mest kreative og kunstferdige julekort en kan tenke seg. De er ment for foreldre, besteforeldre og venner får jeg høre. Og her legges det virkelig ned både konsentrasjon og mye arbeid i utarbeidelse av julekortene. Alle er gjort kjent med en mulig nedleggelse av klubben, noe som en unison ungdomsgjeng er dypt og ærlig bekymret for. Diskoteket har startet opp og musikk fra et digert anlegg strømmet ut i lokalene. Jeg blir vist inn på diskorommet hvor DJ allerede er på plass bak spaker og ledninger. I enden av danselokalet har ungdommene selv laget en flott speilvegg. Noe som gir rommet en fin dybdevirkning. To av utekontaktene sitter i lett og munter samtale med noen av ungdommene og det syntes som om det er en meget god tone dem imellom.

De eldste brukerne er faddere for de minste og på spørsmål til de unge "julekort klippende 5.-klassingene", får jeg beskjed om at de store er "innmari kule og greie" og jeg blir fortalt at det sjelden eller aldri er konflikter aldersgruppene imellom.

Etter en times tid forlater jeg lokalet, takker for meg og lover å gjøre hva jeg kan for at Abildsø-klubben skal bestå.

Jeg rusler hjemover i nattemørket og møter ikke en eneste ungdom på min vei.

Jeg tenker som så at de hadde ganske sikkert vært ved kiosken ved Abildsø-krysset, rundt på skoleområde eller andre steder dersom de ikke hadde hatt klubben sin, som de er så glade i.

Bare tanken på hva det kunne koste både av ungdomsskjebner og annet virker skremmende.

Vel hjemme er jeg skråsikker i min sak! Abildsø-klubben skal fortsette!

Jeg er også sikker på at de øvrige politikerne i BU 13. desember vil være enig med meg i det!Ann Carnarius Elseth

FrP-representant Østensjø BU

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere