RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Abildsø Seniorsenter

Så skjedde det mange fryktet skulle skje, men som man i det lengste håpet ikke ville skje. Østensjø Bydelsutvalg gikk med én stemmes overvekt inn for å nedlegge Abildsø Seniorsenter på sitt budsjettmøte 14. desember d.å.

Samtlige av Arbeiderpartiets representanter og to av tre SV-representanter stemte for nedleggelse. Fremskrittspartiet og Høyre, samt den ene SV-representanten ville opprettholde senteret. Det var samlet inn underskrifter fra 46 av Seniorsenterets brukere, samt 30 støtteunderskrifter fra Rustad Lions Club og 18 fra Lions Club Abildsø. Totalt 94 underskrifter.

Allikevel var argumentet at det ikke var brukere nok til å opprettholde senteret, samt leiekostnadene. Arbeiderpartiet og de to SV-representantene vil heller at Abildsø Seniorsenters brukere skal hentes og bringes med buss til Rustad Eldresenter!

Hvilken tilknytning har disse brukerne til Rustad? Svar: Ingen! Skal man forvente at en bruker som er vant med og komme og gå når man vil skal hentes og bringes tilbake igjen etter tidsberammede bussavganger?

Dagens leie på Abildsø Seniorsenter er kr. 384.000,- Prisen gjelder hele huset inkl. hage. Er det normalt og betale for mer enn det man leier ut? Dersom vi skulle leie ut en etasje eller en hybel i vårt eget hus, tar vi da ikke betalt for hele huset ?!

Ingen har gjort store anstrengelsene for å leie ut de øvrige deler av huset. De forslag som er foreslått er kommet fra brukerne selv, uten at spesielt Bydelsadministrasjonen har vist særlig interesse for disse. BU-leder Arnfinn Aabø sa endog fra talerstolen torsdag at han selv hadde tatt initiativ til å leie ut ubenyttete deler av huset to ganger. Det har jeg aldri hørt noe om tidligere og etter å ha kontaktet noen brukere fra Abildsø Seniorsenter, så var dette såkalte initiativet fra Aabø også helt ukjent for dem.

Fremskrittspartiet og Høyre foreslo på budsjettmøte å leie ut senterets øvrige lokaler til kunstnere av ulike slag. Som for eksempel billedkunst, billedvev, keramikere etc. Dette er personer som vi vet sårt trenger et sted å kunne utøve sin kunst.

Som en grell kontrast til ikke å innvilge midler til videre drift av Abildsø Seniorsenter gikk samtlige Arbeiderpartirepresentanter og samtlige SV-representanter inn for å øke bydelsadministrasjonens forslag til kulturbudsjettet med hele kr. 1.320.000. Det vil si totalt kr. 2.320.000 til kultur! Denne ufattelige store satsingen på kultur i bydelen gikk selvfølgelig Fremskrittspartiet og Høyre imot.

Det er da heller ingen hemmelighet at spesielt Arnfinn Aabø gjerne vil sole seg i glansen av å være leder for det han ynder å kalle "Kulturbydelen Østensjø".

Det forunderlige er at Arbeiderpartiet i sitt partiprogram sier at de skal satse på de eldre. Jo da, det snakkes om å se på prosjekter videre fremover og finne gode tilbud til de eldre. Men det virker som om det bare blir med fine ord. Nå hadde man mulighet til å vise i praksis at man bryr seg om medmennesker i bydelen. Den muligheten tok de ikke.

Østensjø Bydel har ca. 45.000 beboere og det blir stadig flere eldre. Som nevnt tidligere i dette innlegget koster leien på Abildsø Seniorsenter kr. 384.000. Til sammenlikning koster en eneste sykehjemsplass bydelen kr. 546.000. Skulle én av Abildsø Seniorsenters brukere, som følge av senterets nedleggelse (isolasjon etc.) få behov for en slik plass kan ikke bydelens politikere stemme over det.

Den plassen bare skal og må man bare skaffes til veie!

Ann Carnarius Elseth (FrP)

BU-representant Østensjø Bydel

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere