*Nettavisen* Nyheter.

Abildsø gård får én million kroner

FELLESSKAP: Lillian Dahl Johansson (foran) fra Sparebankstiftelsen DNB Nor sammen med Asgeir Føyen og noen av de mange andre involverte på Abildsø gård. Fra venstre: Frivillig Bård Fahrner med hesten Blåtann og Adam. Bakerst: Gartner/hesteansvarlig Anja Bruland med hesten Lukas og Adna, samt Gina, Aisha og Saypra fra Skolegård-prosjektet. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Stiftelsen Abildsø gård jubler over én million ferske kroner som gjør at de kan forbedre og utvide sine samfunnsnyttige prosjekter.

Klikk på bildet for å forstørre.

INKLUDERENDE: På Abildsø gård er alle gode venner.

ABILDSØ: Stiftelsen Abildsø gård har som formål å ta vare på den vernede eiendommen i Enebakkveien 210 og bruke den til samfunnsnyttige aktiviteter.

Del på Facebook

I tillegg til internasjonalt fredsarbeid og variert gårdsdrift, driver de forebyggende arbeid for å hindre frafall fra skole og arbeidsliv.

I fjor mistet de kontrakten de hadde med NAV Østensjø om arbeidstrening for voksne som har falt utenfor arbeidslivet, selv om det ble konkludert med at de hadde det beste tilbudet. Dette vakte oppsikt, men bydelsøkonomien gjorde at et rimeligere og «akseptabelt» tilbud ble prioritert.

Nå gleder Stiftelsen seg imidlertid over ferske penger fra Sparebankstiftelsen DNB Nor, som hvert år støtter samfunnsnyttige formål.

En million kroner

– Dere har et utrolig fint opplegge rundt gården, og fikk penger av oss for tre år siden også. Det er veldig hyggelig å være tilbake. Abildsø gård har en spesiell plass i hjertet mitt, og det er en stor glede å overrekke én million kroner, sa Lillian Dahl Johansson fra DNB Nor, under overrekkelsen sist uke.

– Dette er helt utrolig, tusen takk, sa Asgeir og Tone Føyen da de mottok den gedigne sjekken på vegne av Abildsø gård.

Nytt verksted

Pengene skal brukes på et nytt produksjonsverksted med utstyr for å lage honning og eplemost, på kjøkkenet på gården, samt på mekanisk verktøy så de kan lage og reparere ting.

– Vi er så utrolig heldige som bor i Norge og kan få en så stor og uventet gave å bruke på noe vi mener er viktig. Alle kan ikke jobbe på kontor, og takket være dette kan vi nå gjøre mer av alt her på gården, sier Asgeir Føyen lykkelig.

– Flere elever kan få et avbrekk fra all teorien på skolen, komme hit og bruke hendene sine til nyttige, fine og morsomme ting, sier Føyen.

35 elever fra ni skoler

I dag inkluderer Skolegård-prosjektet 35 elever fra ni forskjellige skoler, som fordelt utover to dager har en alternativ skoledag på Abildsø gård.

Her gjør de alt fra å lage felles frokost og kjøre traktor, til å ri, høste frukt og øve seg på å snakke i en forsamling.

Til høsten starter Abildsø gård dessuten opp praksisplasser for yrkesskoleelever, og de har søkt om å bli tiltaksarrangør for NAV.

– Vi ser lyst på det nå, smiler Asgeir Føyen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.