*Nettavisen* Nyheter.

Abildsøbrukere ønskes velkommen

Bydel Østensjø ønsker å ta vare på de tidligere brukerne av Abildsø seniorsenter. Nå har de utarbeidet en oversikt over alle tilbudene de eldre kan benytte.

Abildsø/Manglerud: Da det var klart at seniorsenteret ville bli nedlagt, hadde BU-leder og jeg møte med brukerne. Mange var lei seg og lurte på hva de skulle gjøre nå, og dette tok vi på alvor. Derfor lovet vi å komme tilbake med en oversikt over hvilke andre tilbud det finnes for eldre i bydelen, forteller Heidi Karsrud Nordal, som er leder for alle de tre kommunale eldresentrene i Bydel Østensjø.

Brosjyre

4. januar hadde Nordal møte med bydelsadministrasjonen og politikerne for å gå gjennom hvilke tilbud som finnes.

På bakgrunn av dette møtet har vi utarbeidet en brosjyre som beskriver tilbudene. Den ble sendt ut til alle Abildsø-brukerne i forrige uke. Nå håper vi de eldre benytter seg av tilbudet om gratis skyss til de forskjellige eldresentrene, slik at de kan se at det er trivelig der også! Vi garanterer at både brukere og betjeningen skal ta godt imot dem, lover Nordal.

100 tilbud

Hun forteller at det under oppsummeringen kom fram at det fordelt på tre kommunale og ett privatdrevet eldresenter er over 100 kurs og tilbud de eldre kan delta på. I tillegg har jo eldresentrene kafeteria og underholdning.

Dette er jo tilbud som har eksistert i bydelen lenge, men brukerne fra Abildsø har ikke benyttet seg av dem. I forrige uke hadde vi besøk av seks Abildsø-brukere på Manglerud eldresenter og to av de har allerede meldt seg på en fast aktivitet. De andre brukerne her har tatt seg godt av nykommerne, forteller hun.

Opplysningen blir bekreftet av Solveig Natland, som bruker eldresenteret fem dager i uken.

Det er så hyggelig når det kommer nye, særlig når det er folk fra Abildsø som føler seg hjemløse. Vi prater sammen og hver dag er det quiz, forteller hun.

Noe tilbud på Abildsø

Aktiviteten på Abildsø er ikke helt borte, selv om seniorsenteret er nedlagt. Både trimgruppa og treskjærergruppa fortsetter.

Vi har samarbeid med Abildsø skole og har fått lov til å leie lokaler der. I tillegg har vi et samarbeid med Abildsø bo- og rehabiliteringssenter (ABR). De eldre kan benytte kafeteriaen der som et møtepunkt i nærmiljøet. Om de vet at det er mer enn fem personer som kommer, kan de si ifra til kjøkkenet eller institusjonssjefen dagen før, slik at nok mat er ferdiglaget. Den 23. januar skal vi ha en fellessamling på ABR for alle abildsøbrukerne fra kl. 11.30, hvor vi forteller om tilbudet framover.

Følgevenn

Nordal har også jobbet med å integrere de tre frivillighetssentralene for å opprettholde et tilbud til de eldre på Abildsø.

Vi kan skaffe frivillige som kan være med, slik at de slipper å gå alene til et fremmed eldresenter. De frivillige kan også være turvenn, spisevenn eller telefonvenn. Om det er noen som har behov for litt dypere samtaler har vi et samarbeid med Manglerud kirke, som kan tilby dette. Vi har også eldreveiledning, som hjelper dem fram i systemet om de har problemer.

Ingen kommentar

Leder av det tidligere brukerrådet, Ellen Asmyhr, vil ikke komme med en kommentar før hun har satt seg mer inn i tilbudet bydelen kommer med.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag