*Nettavisen* Nyheter.

Absurde sprell på Nissenrevyen

FARGERIKT: Årets Nissenrevy er full av sterke farger og lys. Foto: Anne Marie Huck

Glinsende farger, svenske calypsoband og energiske skuespillere er bare noe av det "Knæsj", årets Nissenrevy, har å by på.

Klikk på bildet for å forstørre.

CALYPSO:Det svenske calypsobandet finenr etterhvert ut at de har gått feil...

Klikk på bildet for å forstørre.

KNÆSJT: Viktig å være knæsj, synger Agnes Klem med resten av ensemblet.

Klikk på bildet for å forstørre.

TRIO:PÅskeharen møtte Jesus og Moses i en absurd sketsj.

Klikk på bildet for å forstørre.

FARGERIKT: Årets Nissenrevy er full av sterke farger og lys. Foto: Anne Marie Huck

FROGNER: Én ting er sikkert, du bør verken være redd for farger, fargeblind eller kjedelig for å kose deg på årets Nissenrevy som har fått det ganske passende navnet "Knæsj". I år er det nemlig absurde historier, mer eller mindre visuelle tablåer, raske sceneskift og masse knæsje innslag som gjelder. En ku alene på en scene som skuespillerne prøver å lokke på, en irritert og søvnløs sau som også vil sove. (Det er jo ikke alltid gøy å være sauen som må hoppe over det hjemmesnekrete gjerdet sitt for å få mennesker til å sove, må vite.) Her er alt snudd opp ned, tøyd mye lenger enn det sannsynlige, og knyttet sammen av både skuespillerne og bandets herlig energiske spillerglede.

Brorløs

Vi møter Ørjan, det stakkarslige barnet som ikke er slik som alle andre barn, for han mangler nemlig en bror. I ekte dramatisk tv-reklameånd annonseres det til publikum om giverglede, og oppfordringer om å bli brorgiver.

Et annet hysterisk morsomt nummer er det svenske calypsobandet som i jodlende entusiastisk glede kommer ljomende ut til publikum, deler ut frukt og danser, hvorpå de så får høre at de har kommet til feil adresse og må snu igjen.

Knæsj

Budskapet, hvis det egentlig skulle være noe budskap i årets Nissenrevy, er vel egentlig at det lønner seg å være knæsj. Farger er bra, og vekk med alt som er grått og kjedelig. Poengløst er bra, og det absurde omfavnes i skikkelig Monthy Python og Gary Larsons "Far side" ånd. Når Bjørnen sover, danser de andre dyrene på taket, og Jeus og Moses får selvsagt besøk av påskeharen. Det finnes fantastiske hjelpende ryddeskapninger som hjelper lille Lise som må rydde rommet sitt, og filmklasikeren Flåklypa Grand Prix kommer i en ny og spennende versjon.

Nye talenter

Ikke uventet er det også i år nye skuespillertalenter som man skal se opp for. Dramalinjen på Hartvig Nissen skole har som tradisjon å fostre opp morgendagens scenekunstnere. Joakim Borgen er både genial og skremmende som gal selvforsvarlærer og gir Emil i Lønneberget nye dimensjoner. Kjersti Alm Eriksen er herlig forelsket i Petter, som er saksofonisten i bandet, og Elida Høeg ser ut til å være spesialist på gale utrykk og gester. Resten av ensemblet gjør en herlig energisk jobb, og dette smitter selvsagt også over på publikum.

Få med deg Nissenrevyen i kveld eller i morgen klokka 18.30 og 21.00 i Niels Juels gate 56. Lørdag spilles forestillingene klokka 15.30 og 18.00.

Billetter kan bestilles på 98 85 03 71.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.