*Nettavisen* Nyheter.

Adahada tilbake på banen

Etter å ha sittet på sidelinjen med tretthetsbrudd i foten i seks uker, satser Ifiok Adahada på et comeback i lørdagens kamp mot Pers- bråten.

Ammerud: Denne sesongen skulle unggutten egentlig ha vært i USA; studert og spilte college basket, men på grunn av problemer med visum, ble det en sesong til i førstedivisjon med Ammerud basket.
Men en skade under en trening for seks uker siden, plasserte unggutten på sidelinjen.
- Det har vært hardt å sitte å bare se på uten å kunne bidra med noe. Men det har jo også vært lærerikt, forteller Adahada som kastet krykkene forrige fredag.
Denne uken har han vært ute på banen igjen og selv om han kjenner at foten fortsatt ikke er hundre prosent, håper han å være tilbake til kampen mot Persbråten lørdag.

Tent og gira

- Noen kamper gutta har tapt, kunne vi ha vunnet. Det har vært ganske frustrende å sitte å se på, understreker unggutten.
Før comeback'et innrømmer Adahada at han gleder seg til å være tilbake der han hører hjemme - på banen sammen med resten av det unge førstedivisjonslaget.
- Jeg vet ikke om jeg er helt klar ennå, men jeg er skikkelig tent og gira. Jeg har jo ikke spilt på veldig lenge, men jeg er ikke bekymret for formen. Jeg er klar for å gå ut i hundre, smiler den unge basketballspilleren.
Selv om han har gått på krykker og ikke er sen med å innrømme at han har vært litt slapp og tatt livet med ro, har det også blitt en god del timer på styrkerommet.
- Jeg trener uansett. Ikke bare for basketen sin skyld, men også for å holde kroppen i gang.
Og fra tribuneplass er Adahada imponert over det lagkameratene har prestert ute på banen.
- Vi har skikkelig masse talenter på laget, men vi er ikke helt samspilte. Men det kommer etterhvert, og da blir vi gode, smiler 18-åringen som satser på å bidra med fart og scoringer når han er tilbake.

USA

Adahada vil ikke utdype sine egne ambisjoner, men han legger ikke skjul på at han ønsker å nå langt.
- Jeg vil bli så god som mulig, men jeg orker ikke si at jeg vil spille i NBL og sånn.
I sommer spilte Adahada i USA, men han er ikke imponert over nivået der borte.
- Det er faktisk et veldig bra nivå i Norge. Jeg var litt sjokkert da jeg kom til USA - det er ikke så stor forskjell i forhold til nivået i Norge, fortsetter unggutten.
Og Adahada er også imponert over sine egne lagkamerater.
- Jeg tror så absolutt at vi kan rykke opp. Det er bare pengene det står på. Jeg tror vi kunne gjort det bra i BLNO også. Hele laget består av unge talentfulle spillere.
Og med Adahada tilbake på banen bør laget være enda sterkere når de møter Persbråten borte lørdag.
Jeg tror så absolutt at vi kan rykke opp. Det er bare pengene det står på.
Ifiok Adahada

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag