Adeccco har forlatt Midtåsenhjemmet

Mette Noreng og sykehjemsetaten har overtatt driften av Midtåsenhjemmet, etter at Adecco ble kastet ut på grunn av brudd på arbeidsmiljøloven.

Mette Noreng og sykehjemsetaten har overtatt driften av Midtåsenhjemmet, etter at Adecco ble kastet ut på grunn av brudd på arbeidsmiljøloven. Foto: Foto: Simen Sundsbø

Etter alvorlige brudd på arbeidsmiljøloven har Adecco blitt kastet ut fra Midtåsenhjemmet, på mandag tok sykehjemsetaten over.

MIDTÅSEN: Tidligere i vinter ble det avslørt at Adecco hadde begått alvorlige brudd på arbeidsmiljøloven på sine to sykehjem i Oslo.

Konsekvensene ble til slutt at Adecco mistet kontrakten på driften av Ammerudlunden og Midtåsenhjemmet, og på mandag tok Sykehjemsetaten over driften på Midtåsen.

LES OGSÅ: Adecco mister kontrakter

Ny sjef

Mette Noreng er den nye institusjonssjefen på Midtåsen. Hun slår fast at de skal følge arbeidstids bestemmelser og arbeidsmiljøloven på Midtåsenhjemmet.

– De ansatte vil få nye turnuser, der regelverket ligger i bunnen. Vi skal sette opp turnusene langt fremover, slik at det blir lett for de ansatte å planlegge arbeid og fritid, sier Noreng.

LES OGSÅ: LEDER: Ta vare på de ansatte

Videreføre godt arbeid

Noreng er opptatt av å videreføre det gode arbeidet som gjøres på Midtåsen, og at overgangen fra en drifter til en annen ikke skal gjøre det vanskelig for pasienter og pårørende.

– Pasienter og pårørende skal få møte de samme ansatte som før vi overtok.

LES OGSÅ: Krever gransking av Midtåsenhjemmet

Midlertidig på Midtåsen

Noreng skal i første omgang jobbe der i to måneder.

Hun vet ikke når det blir snakk om ny konkurranseutsetning av driften av Midtåsenhjemmet – det er det politikerne som tar seg av.

Fra Abildsø

Før hun ble konstituert institusjonssjef på Midtåsenhjemmet var Noreng institusjonssjef på Abildsø Bo- og rehabiliteringssenter.

Hun er trygg på at sykehjemmet på Abildsø er i trygge hender de to månedene hun er borte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.