Adecco etterbetaler Ammerud-pleierne

Adecco har nå godtatt å etterbetale lønn for tidligere ubetalt overtidsarbeid til de ansatte ved Ammerudlunden sykehjem.

Adecco har nå godtatt å etterbetale lønn for tidligere ubetalt overtidsarbeid til de ansatte ved Ammerudlunden sykehjem. Foto: Arkivfoto

Tidligere ansatte ved Ammerudlunden sykehjem får nå etterbetalt lønnen de har krav på.

AMMERUD: Sist vinter mistet Adecco flere kontrakter da det ble avslørt alvorlige brudd på arbeidsmiljøloven ved Ammerudlunden sykehjem. Brudd på kontrakten mellom Oslo kommune og Adecco helse ble også oppdaget og kommunen sa opp kontrakten med Adecco.

LES OGSÅ: Adecco ut av Ammerudlunden

Del på Facebook

Flere alvorlige brudd

Arbeidsmiljøloven ble brutt ved at overtidsarbeid har i all hovedsak ikke ble honorert med overtidsbetaling og det ble gjennomgående benyttet for lav sats ved beregning av feriepenger.

De ansatte var heller ikke blitt registrert med fullstendige og nøyaktige opplysninger i pensjonsordningene. Om faktisk bemanning ble det dokumentert gjennomgående bruk av for få hjelpepleiere og sykepleiere i forhold til kontrakten.

LES OGSÅ: Krever 34 millioner kroner av Adecco

Får etterbetalt penger

Nå melder Dagbladet at de ansatte ved Ammerudlunden sykehjem får betalt for overtidsrovdriften de ble utsatt for. Enkelte vil få tilbakebetalt opp mot 300.000 kroner etter sykehjemskandalen.

- Vi startet denne forhandlingsprosessen nesten umiddelbart etter at skandalen ble avslørt, sa leder Lisbeth Normann i Sykepleierforbundet til Dagbladet i sommer.

Adecco har godtatt en avtale der selskapet må gjøre opp for det ubetalte arbeidet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.