RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Adecco mister kontrakter

Avsløringene rundt Ammerudlunden sykehjem får store følger. Nå har Adecco mistet ytterligere to kontrakter, samt at direktøren sa opp jobben.

OSLO: Onsdag mistet Adecco Helse kontraktene for drift av Midtåsen sykehjem på Norstrand og Greverud sykehjem i Oppegård kommune.

Samme dag sa direktør i Adecco Helse, Bård Kristiansen, opp jobben.

– Direktør for Adecco Helse AS, Bård Kristiansen, erkjenner at han har kjent til forholdene over lang tid og har fratrådt stillingen, skriver konsernsjef Anders Øwre-Johnsen i en pressemelding.

Innrømmet løgn

På mandag ble Bård Kristiansen intervjuet på NRK, og på spørsmål om han kjente til de nevnte forholdene, svarte han et noe nølende ”nei”.

Da Adecco aksepterte oppsigelsen fra Oslo kommune, bestemte han seg for å innrømme at han hadde løyet, og gikk av som direktør.

Allerede tirsdag sa Oslo kommune opp kontrakten med Adecco på Ammerudlunden sykehjem.

Belastning

Det er liten tvil om at det store mediepresset den siste uken har påvirket både ansatte og beboere på de aktuelle sykehjemmene, og Adecco ønsker nå ro for å kunne gi ansvaret for driften tilbake til kommunene.

– Alle trenger nå ro og forutsigbarhet, og dette vil vi bidra til på best mulig måte. Vi vil gjøre vårt ytterste for å rydde opp og samarbeide med kommunene for a avklare videre drift av sykehjemmene og eventuelt sikre en så god overgang som mulig, skriver de.

Mange reaksjoner

Per Egil Johansen, nestleder i Fagforbundet i Sykehjemsetaten, er bekymret over hvordan de ansatte vil bli ivaretatt.

– Byrådet i Oslo har tatt en delvis riktig beslutning ved å si opp kontrakten med Adecco Helse AS for drift av Ammerudlunden sykehjem, men jeg mener det er beklagelig at byrådet velger og la Omsorg Oslo KF overta driften. Dette er ikke en permanent løsning, men en løsning på kort sikt før sykehjemmet konkurranseutsettes på nytt, og som verken gir ro eller trygghet blant de ansatte og beboerene på hjemmet, sier han til Dagbladet.

Direktør i Oslo Omsorg KF, Jane Bredby, lover likevel lovlige kontrakter og bedre arbeidsforhold frem til sykehjemmet konkurranseutsettes på nytt.

– Akkurat nå tar vi en dag om gangen fram til 14. mars, da vil sykehjemmet konkurranseutsettes, og det er vanskelig å si hvem som vil ha den permanente driften av Ammerudlunden, sier Bredby til Dagbladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere