Adopterer Fåbrofossen

Elever og rektor ved Øraker skole kan stolt vise frem sitt nye barn, Fåbrofossen, etter signeringen av adopsjonsbrevet.

Elever og rektor ved Øraker skole kan stolt vise frem sitt nye barn, Fåbrofossen, etter signeringen av adopsjonsbrevet. Foto: Foto: Øraker skole

Øraker-elevene påtar seg et stort ansvar etter å ha adoptert Fåbrofossen og området rundt.

ØRAKER: Ved Fåbrofossen ble adopsjonsbrevet signert og elevrådet fra Øraker skole erklærte høytidelig i kor at de tar ansvar for fossen.

Adopsjonsprosjektet har Bærum og Oslo Elveforum og Lysakervassdragets venner tatt initiativet til. Trine Johnsen i Oslo Elveforum er imponert over skolenes respons.

– Adopsjonsbrevet var på forhånd signert av ordførerne i Oslo og Bærum. Adopsjonene langs Lysakervassdraget har vært vellykket. Så langt har Sollerud skole, Bogstad skole, Lilleaker skole, Montesorriskolen Lyse og nå Øraker skole signert adopsjonsbrevet. Skolene forplikter seg til å ta vare på sin del av elvestrekningen i fremtiden. Prosjektet legges inn i undervisningsopplegget innenfor kunnskapsløftet i skolen. Vi vet at når barn og ungdom får et forhold til og blir glad i et område, så vil de også være med på å ta vare på det i fremtiden, sier Johnsen.

Elever, rektor, lærere og foreldre er alle involvert i adopsjonen.

– Det er viktig at hele nærmiljøet trekkes inn. Det er morsomt å se hvor engasjerte elevene blir. Bogstad skole har laget et eget hefte «Lysakerelva – vår elv», hvor de dokumenterer og informerer om alt de har drevet med. Engasjementet er stort på alle klassetrinn. Jeg er imponert over arbeidet som blir gjort, sier Johnsen.

Rektor ved Øraker skole, Solveig Bugge, har også signert adopsjonsbrevet. Hun kan fortelle om engasjerte elever.

– Elevene har allerede omdøpt fossen til Ørakerfossen, forteller Bugge.

I adopsjonsforpliktelsene inngår å oppleve og bli kjent med natur- og kulturverdiene. Man skal ta hensyn til planter, dyr og kulturminner.

Samtidig blir elevene «vanndetektiver», hvor de skal melde fra om ulovlig forurensing. Vann og strandkanter skal holdes fri for søppel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag