RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bekkelaget skole ber nå elever gå sammen til skolen etter at en elev for to uker siden ble oppsøkt av en mann i en hvit varebil. foto: Øystein Dahl Johansen
Bekkelaget skole ber nå elever gå sammen til skolen etter at en elev for to uker siden ble oppsøkt av en mann i en hvit varebil. foto: Øystein Dahl Johansen

Advarer elever mot å gå alene til skolen

En skoleelev på Bekkelaget ble for to uker siden oppsøkt av en mann i en hvit varebil. Nå advarer skolen foreldre og elever.

BEKKELAGET: Eleven kom seg unna uten at noe skjedde, og nå advarer skolen foreldre på sine interne nettsider.

– Vi har lagt dette ut for å forberede foreldre og barn og gi barna strategier for å takle slike hendelser, sier assisterende rektor Åse Sofie Lilletvedt på Bekkelaget skole.

Til å begynne med trodde man eleven var forsøkt dratt inn i bilen. I ettertid er dette moderert til at en mann i en hvit varebil har snakket til eleven.

Gi barna en plan

Skolen minner nå elever og foreldre på at de ikke skal bli med ukjente voksne og oppfordrer barna til å gå flere sammen til og fra skolen

– Snakk med barna og gi dem en plan hvis noe slikt skulle skje. Man kan aldri gardere seg mot slike hendelser, men gjøre barna trygge og la dem vite hva de skal gjøre hvis de kommer i en slik situasjon, sier Lilletvedt.

Må anmelde forhold

Politiet på Manglerud har fått tips om liknende hendelser, men har ikke registrert noen anmeldelse på dette forholdet.

– Vi har fått noen meldinger på dette, men vi har ikke noen konkret på at noen har blitt forsøkt dratt inn i en bil, sier stasjonssjef Gro Smedsrud ved Manglerud politistasjon.

Politiet har fått tips om at en hvit varebil skal ha vært observert i Dovresvingen, men har ellers ingen konkrete opplysninger å gå på.

– Vi har heller ikke fått noen flere meldinger om blotting enn vanlig. Hvis folk opplever dette må de komme til oss og anmelde det, oppfordrer Smedsrud.

Smedsrud mener videre det er viktig at foreldre snakker med barna om dette på en all right måte.

– Man må ikke bli hysteriske, men snakk med barna og fortell dem at de ikke må gå inn i biler til fremmede, sier hun.

Smedsrud oppfordrer også publikum om å notere bilnummer og kontakte politiet hvis de observerer noe mistenkelig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere