RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer elever mot tyverier


DYR JAKKE: Jakken av merket Canada Goose er «ettertraktet» blant tyver. En jakke koster rundt 8000kroner.
DYR JAKKE: Jakken av merket Canada Goose er «ettertraktet» blant tyver. En jakke koster rundt 8000kroner. Foto: Illustrasjonsfoto: Anne Marie Huck Quaye
En jakke av typen Canada Goose, flere klær, to mobiltelefoner og et flexikort har blitt stjålet fra garderoben i idrettshallen på Engebråten skole i år.

ENGEBRÅTEN: «Pass på eiendelene dine», står det skrevet på Engebråten skole sin hjemmeside. Nyansatt rektor Jon Isebakke, informererer dittoslo.no om at hendelsene som oppfattes som tyverier, har blitt registrert i løpet av årets første måneder på skolen.

Jakketyveri

– Jeg kan si at skolen har anmeldt noen hendelser som skjedde i forrige uke, sier Isebakke som kan fortelle at en jakke av typen Canada Goose (verdi 8000 kroner, journ. anm.) en bukse, en skjorte, en singlet og et flexikort er forvunnet fra idrettshallen.

– Jeg har lagt ut info til foresatte på skolens nettside, sier rektor som også oppfordrer elever til å ta vare på eiendelene sine og ser helst at foreldre politianmelder alle slike hendelser.

Les også: Elever blir frastjålet jakker på skolen

Må låse skapene

Nå skal rutinene på skolen innskjerpes.

I likhet med de mange tyveriene på Marienlyst skole den siste tiden, blir elevene på Engebråten oppfordret til å låse eiendelene sine inne i garderobeskap.

Rektor har også vært i kontakt med Marienlyst og Nordberg skole, og får bekreftet av politiet at tyveribølger på skoler er et problem.

– Dette er helt uakseptabelt, sier rektor som nå ber lærerne følge ekstra godt med. Praksis med adgangskontroll på skolen skal skjerpes inn, hvor alle besøkende må henvende seg til administrasjon for å skrive seg inn i besøksprotokollen. Låserutiner av idrettshallen skal bedres, og lærere må minne elevene på at verdigjenstander må sikres i oppbevaringsbokser.

– Det er en utfordring på en stor skole. Jeg vil oppfordre elever til ikke å ta med seg flere eiendeler enn nødvendig, sier Isebakke som forteller at skolen bare i liten grad har vært plaget med tyverier tidligere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere