RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer etter sykkelraid


Fra denne terrassen ble syklene stjålet, natt til 17. mai.
Fra denne terrassen ble syklene stjålet, natt til 17. mai. Foto: Foto: privat.
Lørdag 17. mai våknet Linn Therese Bratsberg-Siri og mannen opp, og fant ut at syklene deres hadde blitt stjålet i løpet av natten. Nå ber hun folk være obs på en rød varebil med utenlandske skilt.

HØYBRÅTEN: – Jeg sto opp tidlig og gikk til vinduet for å se på været. Jeg kikket ut og så at det lå et sykkelsete der som så ut som de vi hadde på våre sykler. Vi gikk ut for å sjekke, og da så vi at syklene var borte.

 

 

 

Ekteparet, som bor i Øvre Høybråten borettslag, undersøkte hos naboen, der det pleier å være flere sykler, men de var også borte. De snakket med flere av naboene og samtlige sykler var stjålet. 

 

LES OGSÅ: Mann til sykehus etter knivstikking 

 

Rød varebil er observert 

 

Bratsberg-Siri ber folk være obs på en rød varebil med utenlandske skilt, og oppfordrer til å notere bilnummeret hvis de skulle se den. 

 

– Noen så en rød varebil med utenlandske skilt natt til 17. mai, i området hvor vi bor. Den samme bilen ble observert på dagtid 17. mai, da kjørte den sakte rundt i området. 

 

Hun syns det er ekkelt å tenke på at tyvene kanskje har observert dem og sett seg ut ofre. 

 

– Det er en veldig ekkel følelse, sier hun. 

LES OGSÅ: Tegnet hakekors og tente på Lyns klubbhus 

 

Ikke smågutter 

 

Bratsberg-Siri forteller at tyvene tydeligvis har ordentlig utstyr, og at de har visst hva de er ute etter. Låsene er kuttet rett av og ligger igjen. 

 

– Det er ingen smågutter som har tatt syklene våre, sier hun. 

 

Hun kan opplyse om at det er stjålet i hvert fall mellom syv og ti sykler, men at det kan være flere. 

 

– Syklene våre var ganske nye, så det var veldig kjedelig å miste dem. Jeg regner ikke med å se dem igjen, sier hun oppgitt. 

 

LES FLERE SAKER FRA LOKALAVISEN GRORUDDALEN HER 

 

Viktig å registrere sykkelen 
 

Stovner politistasjon poengterer viktigheten av å ha registrert sykkelen sin, og å anmelde saken hvis sykkelen skulle bli stjålet.

 

Politiet forteller også at de får inn mange sykler som de ikke får levert tilbake fordi folk ikke anmelder, eller fordi de ikke er registrert. 

– Folk burde absolutt være medlem i Falken sykkelregister. Registeret gjør det enklere å identifisere sykler som er gjenfunnet, slik at eier kan varsles umiddelbart. 

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere