RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot barnehage

Men byrådet jobber videre for barnehage i Skar leir i Maridalen.

Maridalen: Helse- og velferdsetaten fraråder byrådet å etablere storbarnehage i Skar leir. Det skriver Aftenposten. Etaten begrunner dette med at leiren ligger i nedbørsfeltet til Maridalsvannet, byens viktige drikkevannskilde. Oslo kommunes smittevernoverlege, Frantz Leonard Nilsen, mener vannkaoset som brøt ut forrige uke, minner oss om hvor viktig rent drikkevann er for folk.
- Saken er en god illustrasjon på hvor høyt folk setter rent drikkevann. Befolkningen er opptatt av at vi skal være langt over på den sikre siden, sier Nilsen.
Helse- og velferdsetaten mener det vil være en fordel med minst mulig aktivitet i Skar leir. Selv ikke når nye Oset renseanlegg står ferdig, kan man tillate hva som helst i Maridalsvannets nedbørsfelt. Etaten mener at en barnehage med 500 barn vil utgjøre en potensiell forurensningsbelastning tilsvarende 200 fastboende.
Byrådet fortsetter, til tross for advarsler, arbeidet med å etablere barnehagen. Byutviklingsbyråd Merete Agerbak-Jensen (H) avviser at drikkevannskaoset har påvirket planene for Skar.
- Nei, men det er klart at man må være veldig påpasselig. Vi tar ingen sjanser. Får vi et system med lukkede tanker, bør det ikke være noe problem, mener byråden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere