RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mannen som søndag dømte denne kampen mellom Readys gutter 12-14-lag og Ullern G13, skulle aldri fått gjort det.
Mannen som søndag dømte denne kampen mellom Readys gutter 12-14-lag og Ullern G13, skulle aldri fått gjort det. Foto: FOTO: Privat

Advarer mot denne dommeren

En dommer som flere fotballklubber i Oslo og resten av landet advarer mot, dømte søndag en kamp på Ready-banen. Mannen er tidligere tiltalt for grove seksuelle overgrep mot en gutt i Oslo.

GRESSBANEN: Mannen som søndag dømte kampen mellom Readys gutter 12-14-lag og Ullern G13, hadde ikke fått adgang til Gressbanen dersom ledere og foreldre hadde visst hvem han var. Ifølge Asker og Bærums Budstikke tok mannen i fjor kontakt med et guttelag på Høvik.

Flere lovbrudd

Han ga seg da ut for å være fotballtrener. Da var han allerede dømt for en rekke kriminelle forhold. Blant annet for bedrageri, skadeverk og æreskrenkelser. Ifølge Budstikka er han tidligere tiltalt for grove, seksuelle overgrep mot en gutt i Oslo. Han ble frikjent av Borgarting lagmannsrett.

Retten mente likevel det var klar sannsynlighetsovervekt for at det hadde skjedd overgrep. Til tross for frikjennelsen, ble han dømt til å betale oppreisning.

I 2008 ble det stort oppstyr i Norway Cup, da mannen klarte å dømme flere kamper, før ledelsen fant ut av hvem han var.

Tilbyr seg å dømme

Leder i Ready Fotball, Marius Gisvold forteller at mannen ringer lagledere, eller sender SMS hvor han tilbyr seg å dømme kamper. Flere sier ja. I Oslo kan det være vanskelig å få dommere til kamper.

– Uerfarne lagledere sjekker ikke hjemmesiden til Oslo Fotballkrets. Og de er glade for å få en dommer. Til vår lagleder fortalte han at han var assistentdommer i cupkampen mellom Follo og Rosenborg, sier Gisvold med et sukk.

Mannen ble gjenkjent av en far fra Ullern som tidligere har hatt sin sønn i fotballen i Høvik. Mannen har tidligere operert i det området.

– Vi regner med at Oslo fotballkrets kan sende ut et varsel. Å varsle alle relevante lagledere i Oslo og omegn, blir litt mye for oss.

Leder i Oslo fotballkrets, Jan-Erik Reisersen har varslet Oslo Idrettskrets om mannen.

– Idrettskretsen har bedt om å bli kontaktet i tilfeller som dette. Utover det har jeg ingen kommentar til saken, sier Reiersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere