RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot falske hjelpere

En eldre kvinne på Årvoll ble ranet av en person som skulle hjelpe henne å bære inn poser. Politiet maner eldre til oppmerksomhet mot falske hjelpere.

Groruddalen: Stovner politistasjon advarer mot personer som oppsøker eldre og trenger seg inn i boligene deres for å stjele pengene.
- Dersom noen kommer på døra og tilbyr hjelp, anbefaler vi folk til å be om id-papirer, sier etterforskningsleder Stein Erik Olsen på Stovner politistasjon.Olsen forteller om to tilfeller av frekke tyverier i Groruddalen i april. Den siste skjedde 7. april på Årvoll. En eldre kvinne var på vei tilbake fra butikken og fikk tilbud om hjelp fra en yngre kvinne. Hun takket ja til hjelpen og ble fulgt av den andre kvinnen inn i leiligheten. Senere merket hun av noen av smykkene hennes var borte.
Politiet har fått beskrivelse av den falske hjelperen og etterforskingsleder Stein Erik Olsen advarer beboere i området.
- Den som utførte dette ranet er en kvinne med langt, bleket hår som snakker gebrokkent norsk. Det er viktig å vise aktsomhet hvis en får henvendelse av personer som passer til beskrivelsen, sier Olsen.
Det har også kommet meldinger om personer som presenterer seg som kommunalansatte for å kunne lettere trenge seg inn i eldres leiligheter. Fra politiet understrekes det at alle kommunalansatte har id- papirer som kan identifisere hvem de er og hvor de jobber.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere