RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politioverbetjent Dag Harald Drevsjø advarer mot en mann som utgir seg for å skulle sjekke trygghetsalarmene. – Be om legitimasjon og ring oss med en gang sier han.
Politioverbetjent Dag Harald Drevsjø advarer mot en mann som utgir seg for å skulle sjekke trygghetsalarmene. – Be om legitimasjon og ring oss med en gang sier han. Foto: ARKIVFOTO

Advarer mot falske kontrollører

En rekke eldre er denne uken oppsøkt av tyver som utgir seg for å være fra Hjelp 24 og skal kontrollere trygghetsalarmen.

LAMBERTSETER/MANGLERUD/BØLER/BOGERUD: Politiet går nå ut med en advarsel om ikke å slippe inne hjemmehjelp eller kontrollører uten at de kan legitimere seg.

 
 


– Ikke slipp inn folk du ikke vet hvem er, hvis publikum får slike folk på døra er det viktig at ringer politiet med en gang, sier politioverbetjent Dag Harald Drevsjø ved Manglerud politistasjon.

Stjal lommebok

Tirsdag kom de første meldingene. I Antenneveien på Lambertseter fikk en kvinne besøk av en mann som utga seg for å være trygghetsalarmkontrollør rundt klokken 14. Mannen ble sluppet inn og en lommebok med bankkort ble stjålet.

– Vi fikk også melding fra Hjelp24 fra Stallerudveien på Bogerud om det samme forholdet på tirsdag, sier Drevsjø.

Liten svenske med kulemage

På torsdag kom det igjen meldinger om en mann som utga seg for å være fra Hjelp24. Klokken 14.40 fra Plogveien og 15.18 fra Stallerudveien. Mannen ble ikke sluppet inn noen av disse adressene, men klokken 16.27 hadde mannen kommet seg inn i en leilighet på Bøler og fått med seg en del penger.

– I Stallerudveien snakket vi med flere som hadde hatt mannen på døra. Vi søkte gjennom blokka og i området, men fant ingen, sier Drevsjø.

Mannen er beskrevet til å være liten, ha kulemage, mørkt tynt hår, delvis svensk dialekt ikledd en grå kappe.

Også politiet på Stovner har fått meldinger om mannen, i Groruddalen.

Spør etter legitimasjon

Også Bydel Nordstrand advarer mot folk med uredelige hensikter:

–Vi vil advare alle, særlig eldre, mot å slippe ukjente personer inn i hjemmet sitt, uten at de kan legitimere seg. Er man usikker på den som henvender seg, kan man trykke på alarmknappen og få bekreftelse fra Hjelp24, skriver bydelen på sine hjemmesider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere