*Nettavisen* Nyheter.

Advarer mot falske sykepleiere

Fungerende stasjonssjef ved Stovner politistasjon Stein Erik Olsen ber eldre om å ikke slippe inn folk de ikke har tiltro til. Arkivfoto: Camilla Svendsen.

Bydel Alna og politiet advarer eldre mot falske sykepleiere som ringer på dørene.

GRORUDDALEN: Bydel Alna la denne uken ut en advarsel på sin hjemmeside. Her forteller de at det er falske sykepleiere som tar kontakt med eldre, og hevder de jobber i Oslo kommune. «Ikke slipp inn folk uten tjenestebevis», oppfordrer bydelen.

Kommer i hvite frakker

Fungerende stasjonssjef ved Stovner politistasjon Stein Erik Olsen har ikke fått konkrete henvendelser om dette den siste tida, men betviler ikke at det forekommer.

– Det er ikke alt som blir anmeldt, så lenge ting ikke blir borte fra leilighetene. Men vi har tidligere hatt en del slike saker, og vi vet at det foregår i perioder, sier han.

Ifølge Olsen er dette grupperinger som bruker ulike metoder for å slippe inn hos eldre.

– Det er alt fra teppesalg til hjemmehjelp. Jeg har også hørt at de kommer i hvite frakker for å måle blodtrykket til folk, sier han.

– Ikke slipp dem inn

Olsen er klar i sin oppfordring til de eldre:

– Ikke slipp inn folk dere ikke har tiltro til. Har du ikke hjemmehjelp fra før, så kommer de ikke på døra. De skal uansett kunne legitimere seg, sier han.

Olsen betegner framgangsmåten som simpel og stygg.

– De går på de svake gruppene. Eldre er gjerne i en livsfase hvor de har mistet dømmekraften, sier han.

Slike saker er prioritert etterforskning hos politiet.

– Dersom vi har kunnskaper om at dette skjer, prøver vi å få tatt dem. Men det er ikke alltid lett å vite hvor de er, ettersom mange eldre ikke melder fra, sier Olsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.