RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot Frps innvandringsstopp

Oslo trenger en innvandringspause fordi det er nødvendig!, annonserer Frp i lokalavisen. - Ingenting vil være mer ødeleggende for velferdsstaten enn nettopp dette, sier professor Frank Meyer til Lokalavisen Frogner St. Hanshaugen.

I kommunevalgkampen i Oslo har Fremskrittspartiet i Oslo og sentralt gått ut med en annonse, blant annet her i Lokalavisen Frogner St. Hanshaugen, der partiet går inn for en såkalt «innvandringspause».

Hvor lenge den skal vare eller hvilke grupper innvandrere pausen skal gjelde, sier partiet derimot ingenting om. Og det reagerer professor ved HiOs samfunnsavdeling på:

- Det Fremskrittspartiet gjør er å gjøre det beste til det godes fiende. Ja takk, begge deler både innvandring og flere og bedre integreringstiltak vil derimot være den beste politikken, sier professoren til Lokalavisen Frogner St. Hanshaugen.

Og Meyer er ikke i tvil om hva han mener om innvandrernes viktighet i Norge:

- Ingen velferd i Norge uten innvandring. I de siste tiårene har forskere, byråkrater og politikerne i økende grad oppdaget at Norge ikke kan bevare dagens velferdsnivå uten innvandring.

- Frp feilvurderer

Frp har flere ganger sagt at de ønsker å integrere byens innvandrere før de tar imot nye, men det mener Meyer at ikke er det smarteste:

- Bakgrunnen for Frps utsagn er at partiet på en katastrofal måte feilvurderer sammenhengen mellom velferd og innvandring. Sannheten er at hele vår velferd er avhengig av stadig innvandring, sier han.

Ifølge Meyer er det rom for både innvandring og integrering - de to ekskluderer ikke hverandre. På den ene siden trenger Oslo flere arbeidere, og på den andre er det viktig at de som kommer faktisk blir integrert i byen vår.

Har du en mening om dette? La Oslo få høre det!

Ring Østkantavisa på 23 20 56 30 eller send mail til redaksjon@ostkantavisa.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere