Advarer mot inntrengere

Politiet advarer nok en gang og ber folk være skeptiske når ukjente ringer på døren og vil inn. Torsdag var tre personer på farten i Lerdalsjordet Boretstlag (eldreboliger) i Prinsdal.

Politiet advarer nok en gang og ber folk være skeptiske når ukjente ringer på døren og vil inn. Torsdag var tre personer på farten i Lerdalsjordet Boretstlag (eldreboliger) i Prinsdal. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

Denne uken har vært rolig for Manglerud-politiet, men de advarer mot inntrengere og asfaltarbeidere.

VÅRE BYDELER:– Det skjer jo alltid noe, men siste halvdel av denne uken har vært ganske rolig, sier John Vee ved forebyggende avdeling på Manglerud politistasjon.

Inntrengere

En type saker som imidlertid går igjen til stadighet, er folk som trenger seg inn, og da gjerne til eldre, sier Vee. – De har forskjellige forklaringer på hvorfor de henvender seg, men alle har til felles at de vil inn og få med seg noe.

Midt på dagen onsdag ringte tre personer på til en leilighet på Karlsrud. De utga seg for å være fra politiet, og sa de gjerne ville inn i forbindelse med en straffesak.

Disse tre som var i sivil, to menn og en kvinne, fikk ikke med seg noe.

– Uansett om de er uniformerte eller i sivil skal våre folk vise legitimasjon, så har de ikke det, er det all grunn til å fatte mistanke, sier Vee.

Hos eldre

Torsdag kveld var to personer i farta i eldreboligene på Lerdalsjordet i Prinsdal. Det er gitt begrenset signalement, men det skal ha vært to mannspersoner, en høy og en liten. Tre steder hvor de ringte på og trengte seg inn, fikk de med seg noe, mens på fjerde forsøk ble de avvist.

Pakkelevering

Torsdag ved 13.30-tiden ringte to personer på i Ekebergveien ved Kastellet og ga seg ut for å skulle levere en pakke. De trengte seg inn hos den eldre kvinnen, men fikk etter det politiet foreløpig vet, ikke med seg noe.

– Konklusjonen må nok en gang være at man ikke skal slippe inn noen man ikke kjenner uansett om de har gode forklaringer å hvorfor de har tatt kontakt. Lenke på døren og kikkhull kan være gode forebyggende elementer.

Kontrollerer

– Ellers er våre patruljer som er ute veldig oppmerksomme på de britiske stein- og asfaltleggerne. De blir kontrollert, må legitimere seg, og vi håper nå de blir stresset så mye at de gir opp sin virksomhet.

Men også her oppfordrer politiet folk til å være skeptiske.

– Det er nesten helt sikkert at gode tilbud fra disse ender opp med trøbbel. Vi har advart så mange ganger at folk bør vite hva de skal gjøre om de får henvendelse om steinlegging- eller asfalteringsarbeid, at det nesten er deres egen skyld om de får problemer etter å ha sagt ja.

For øvrig ble den rumenske kvinnen som ble pågrepet på FjorCamp ved Hvervenbukta forrige uke, utvist fra landet. Hun hadde som Nordstrands Blad fortalte, ikke gyldig pass, og kunne ikke redegjøre for eierforholdet til tvilsomme gullsmykker hun hadde i besittelse.

Pengeskap

– For øvrig fant vi torsdag kveld et lite penge-/brannskap i skogen ved Mortensrud kirke.

Det var åpnet og tomt og bar preg av å ha ligget der en stund, sier Vee som ikke umiddelbart kan knytte det til innbrudd i distriktet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.