RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SE OPP: Kyniske teppeselgere er igjen på ferde i Oslo.
SE OPP: Kyniske teppeselgere er igjen på ferde i Oslo. Foto: Arkivfoto: Arne Vidar Jenssen

Advarer mot kyniske teppeselgere

Banditter stjeler identiteten til hjemmesykepleiere for å loppe eldre mennesker for kontanter.

GRÛNERLØKKA: I løpet av kort tid er tre brukere i bydel Grünerløkka blitt oppsøkt av pågående teppeselgere. Nå roper avdelingslederen for Sinsen hjemmesykepleie, Dario Mariani Mardal, et høyt varsku for å hindre at også andre blir utsatt for skremmende opplevelser i eget hjem.

– For ikke lenge siden var det en teppeselger som tok seg inn i leiligheten til en 90 år gammel dame, ved å late som han kjente vedkommende. Den eldre kvinnen følte teppeselgeren oppførte seg såpass truende, at hun ikke hadde noe annet valg enn å kjøpe ett teppe for å få ut mannen, sier Mardal til dittOslo.

LES OGSÅ: Lot seg ikke lure av teppeselgere

Id-tyveri

Teppene har en innkjøpspris på 300-400 kroner, men «prakkes» på kjøperne for mye mer. Den utspekulerte selgeren i dette tilfellet skal angivelig være en mann i 20-årene, med utenlandsk bakgrunn.

LES OGSÅ: Pass på smykkene

Via telefon er dessuten to av brukerne ved den samme hjemmesykepleien blitt oppringt av personer som har rappet identiteten til pleiere, i et forsøk på å avtale møter i hjemmene til de eldre.

– De er ofte på utkikk etter å låne penger i bytte mot tepper. «Du kjenner jo meg, du vet jo hvem jeg er», har de fortalt brukerne. Pleierne, som har fått misbrukt navnene sine, synes selvfølgelig det er ubehagelig å bli utsatt for dette, og har derfor anmeldt saken, sier Mardal.

Ta forholdsregler

Avdelingslederen forteller at det ikke er første gangen at brukerne utsettes for denne typen utspekulerte «salg». For ikke lenge siden skal det ha skjedd en lignende episode på Frogner.

Problemet er at teppeselgerne ikke er så lette å få tak i. Det er ikke straffbart å gi bort penger eller ta imot, og juridisk opererer de i grenseland.

Mardal gir derfor et godt råd til alle som får ukjent besøk på døra, og som gir seg ut for å være fra hjemmesykepleien.

– Alle ansatte i Oslo kommune som arbeider i hjemmesykepleien skal gå med et gyldig id-kort, med navn, stilling og hvor de jobber. Sjekk derfor dette før du slipper inn noen du ikke kjenner, lyder oppfordringen fra Mardal.

LES OGSÅ: Smykkeranere er blitt alle eldres skrekk

LES OGSÅ: – Slipp ikke inn teppeselgere!

LES OGSÅ: Eldre mann kjøpte falske tepper for 40.000 kroner
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere