Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot passordtyver

Tommie Nilsen i Brattvollveien advarer nå andre mot falske Securitas-oppringninger hvor de spør etter koden til alarmen. Foto: Securitas
Tommie Nilsen i Brattvollveien advarer nå andre mot falske Securitas-oppringninger hvor de spør etter koden til alarmen. Foto: Securitas
Tommie Nilsen i Brattvollveien vil nå advare andre mot en ny sleip fremgangsmåte.

Nå må man altså passe på det miste, sier Gro Smedsrud som oppfordrer folk til å melde fra til politiet. Foto: Øystein Dahl Johansen

MUNKERUD: – Det var i halv åtte tida i morges at telefonen ringte. En person sa han var fra Securitas og at alarmen i sone én gikk. Han ba om at vi oppga kodeordet, noe vi gjorde i ørska, sier Tommie Nilsen.

Da personen i telefonen hadde fått kodeordet spurte personen etter koden til alarmen.

– Da vi fikk summa oss ringte vi til Securitas som ikke kjente til dette, sier Tommie Nilsen.

Personen som ringte var veldig troverdig og snakket perfekt norsk.

Snoker rundt huset

Tommie Nilsen tror personene må ha snoket rundt huset og sett klistermerkene fra Securitas. Nå vil han advare andre mot denne fremgangsmåten.

– Vi ringte politiet og Securitas som aldri hadde hørt om denne fremgangsmåten. Jeg vil bare advare andre og minne dem på at vaktselskapet skal oppgi sin kode først, sier Tommie Nilsen som også skryter av Securitas som raskt var på plass for å bytte deler og endre passord på alarmen.

– Nå kan vi gå fra huset uten å være redde for innbruddstyver, sier Nilsen.

Oppringingen kom på hustelefonen så Nilsen fikk ikke nummeret det var ringt fra.

Må passe på alt

Stasjonssjef Gro Smedsrud på Manglerud politistasjon har ikke hørt om denne fremgangsmåten og er litt oppgitt over kjeltringenes frekke fremgangsmåter.

– Nå må man altså passe på det miste. Det er bare å minne om passord skal oppgis begge veier, hvis man er i tvil så ring tilbake til vaktselskapet og sjekk nøye. Det er også viktig at det meldes ifra til politiet, sier Smedsrud.

Passord

Heller ikke Securitas Direct har vært borti denne fremgangsmåten før.

– Jeg har snakket med kolleger og vaktsentralen og dette er ikke vanlig. Vi er takknemlige for at kunden reagerte så raskt og fikk varslet fra slik at vi kunne endre kode og passord raskt. Det er veldig viktig å være oppmerksom, vi har som regel at vi alltid skal oppgi vårt passord først slik at man er sikker på at det er oss de snakker, med sier Sanna Emtinger som er markedssjef hos Securitas Direct.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!