RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot råtten rampe

Anne Solberg har vært vitne til flere uhell på skaterampen på Ekeberg. Nå vil hun ha rampen stengt så ikke flere skader seg.

Ekeberg: Jeg unner ungdommen et sted å være, og det sjenerer ikke oss at de holder til her, sier Anne Solberg, som er daglig leder i Ekeberg frivillighetssentral. Sommerstid holder hun til i Rødstua midt på Ekebergsletta, og hytta er nærmeste nabo til den populære skaterampen.

Jeg ser ofte at ungdommene faller og blir liggende. Men det er nå en ting å skrubbe seg litt på en arm eller et kne. Det er noe annet når man slår hodet, mener Solberg. For noen uker var hun vitne til at en gutt slo seg kraftig etter et fall fra rampen.

Kramper

Han syklet opp til toppen og skulle gjøre en sving, men så gikk det galt. Han slo seg i pannen, leppen og nesen, sier Anne Solberg.

Redde kamerater tilkalte de fire voksne som da var i frivillighetssentralens hytte.

Vi ble selvsagt engstelige da vi så ham. Han hadde kramper og var bevisstløs i flere minutter. Han var svært forvirret og lei seg da han kom til seg selv. Til slutt husket han hva han het og vi fikk kontaktet faren hans, forteller Solberg.

Hentet

Han brukte ikke hjelm, men kameratene var opptatt av å fortelle at nettopp denne gutten alltid pleide å bruke hjelm, sier Solberg.

Den uheldige syklisten ble hentet av ambulansepersonale etter et kvarter.

Rampen er av tre, og platene som i utgangspunktet skal være flate og glatte er i ferd med å gå i oppløsning. Noen steder har treet sprukket opp, andre steder er den slitt og hullete, særlig i bunnen. Det skal ingenting til før en sykkel velter eller et brett farer helt gal vei.

Jeg vil advare mot å bruke rampen. Det står jo at bruken er på eget ansvar, men så dårlig stand som den er i nå, er det kanskje bare et spørsmål om tid før den faller sammen, sier Solberg, og peker mot skiltet som forteller at det var bydel Ekeberg-bekkelaget som i sin tid fikk satt den opp sammen med Rusmiddeletaten, ungdomsrådet og Nasjonalforeningen for folkehelse.

Søppel

Noen av platene som omslutter rampen er falt ned, og det som står igjen er tilgriset av tagging og graffiti.

Onsdag for to uker siden hadde vi dugnad for å rydde opp søppelet her, forteller Solberg. Ti voksne, frivillige ryddet, og området fremstår nå som ryddig.

Nordstrands Blad vet at blant annet bydelen og idrettskretsen har levert en søknad om et større stipend for hele Ekeberg-området. Tanken er blant annet at trerampen skal byttes ut med en i betong.

Hvis det skal settes opp en ny rampe håper jeg det settes av penger til vedlikehold, sier Anne Solberg på Frivillighetssentralen.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere