*Nettavisen* Nyheter.

Advarer mot «ukultur» i BU

KRAFTSALVE: Anita Sundal Skjøstad (f.v.), Kjell Omdal Erichsen, Guro Svenkerud Fresvik og Hans Otto Watne, fra henholdsvis Høyre, Venstre og Frp.

De borgerlige partiene på Sagene roper varsko mot måten de rødgrønne forvalter sin flertalls-makt.

SAGENE: – Flertallet står for en "flertallsarroganse" og ukultur i Sagene bydelsutvalg, med ordkløveri og skittkasting.

Kraftsavlen kommer fra Anita Sundal Skjøstad og Kjell Omdal Erichsen i Høyre, Hans Otto Watne i Frp og Guro Svenkerud Fresvik i Venstre. Det er særlig budsjettmøtet før jul, som setter sinnene i kok.

– Det kommer innlegg fra talerstolen som skaper et inntrykk av at vi borgerlige "spiser småbarn til frokost". Vi får høre at vi ikke bryr oss om andres velferd. Vi er selvopptatte og egoistiske i kraft av vår partitilhørighet. Jeg føler at min motivasjon for å drive politikk blir trukket i tvil. Når du får høre at "de borgerlige ikke bryr seg en døyt", blir det tungt og frustrerende, sier Sundal Skjøstad.

BU-LEDER PER OVERREIN (AP): – TILBAKEVISER KRITIKK

Ballen, ikke mannen

Partikollega og BUs nestleder, Kjell Omdal Erichsen (H) er enig.

– Jeg hadde håpet at vi kunne vært mer løsningsorienterte og samarbeidet bedre. Vår oppgave er å sørge for best mulig tjenester for befolkningen. Det blir ikke noe mer demokrati av at vi slår hverandre i hodet med ord.

Skjøstad føler seg mistenkeliggjort. Den reelle debatten om saker uteblir, noe Hans Otto Watne (Frp) kjenner seg igjen i.

– I mangel av saklige argumenter tyr sosialistene til flåseri og usakligheter. Jeg fikk brukt mot meg at jeg kom med for få forslag. Frp fikk ingen støtte til mer til hjemmehjelp og sykehjemsplasser. Da blir det enda mer underlig at det blir brukt mot oss at vi kom med for få forslag. De syter over byrådet, og at det ikke er nok penger. Jeg har utfordret dem på om de mener byrådet er slemme, men jeg får aldri svar.

ØSTKANTAVISA MENER: POLITISK UKULTUR

– Flertallsarroganse

Sundal Skjøstad kaller det for en "flertallsarroganse".

– Rødt har aldri gått på talerstolen og kritisert vår motivasjon for å drive politikk. BU-leder Per Overrein (Ap) har et særskilt ansvar for at ukulturen får fortsette. Det må tas et oppgjør, sier hun.

De er inneforstått med at flertallet rår, men som Erichsen sier:

– Kloke flertallsstyrer har respekt og tar hensyn til mindretallets rettigheter. Et veldig viktig demokratisk prinsipp.

Guro Svenkerud Fresvik (V) mener sosialistene bevisst stenger de blå ute. Siden alt er bestemt på forhånd, blir debatten skinnaktig, synes hun.

– Vi tok tidlig initiativ til et samarbeid med de andre partiene om å koordinere forslag til budsjettet og å få til en god arbeidsform, men vi fikk ingen respons fra de røde på dette. Derimot fikk vi kritikk for å være "udemokratiske" når vi omsider kom til behandlingen av forslagene. Vi i Venstre ønsker å ha et godt samarbeid med begge politiske fløyer, men for tiden oppleves det litt som å stange hodet mot en vegg, sier Fresvik.

Skjøstad sa fra talerstolen at hun følte hun deltok i et mesterskap om å vise størst hjerterom.

– Vi borgerlige bor også på Sagene og bryr oss like mye om våre medmennesker, sier hun.

– Om to år er det lokalvalg igjen og jeg håper ingen unødvendig blir skremt bort fra å drive lokalpolitikk, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.