RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet oppfordrer foreldre til å følge bedre med på hva ungdommene foretar seg.
Politiet oppfordrer foreldre til å følge bedre med på hva ungdommene foretar seg.

Advarer mot ungdomsfylla

For mange unge betyr sol og varme det første møte med alkohol og andre rusmidler. Politiet oppfordrer foreldre til å følge bedre med på hva poden foretar seg på frikveldene framover.

OSLO ØST: Det er overraskende mange foreldre som tror de bygger opp tillit ved å sende med ungdommene i familien øl på fest, i den tro at de da vet hva poden drikker. De kunne ikke tatt mer feil, mener Øyvind Haslestad, politiførstebetjent ved Grønland politistasjons forebyggende avsnitt.

En bjørnetjeneste

Om du sender alkohol med datteren eller sønnen din må du huske på at du samtidig ødelegger for veldig mange andre foreldre i lokalmiljøet. Det gir intrykk av at voksne synes det er ok å drikke når man er under 18 år. For det første er det straffbart fordi man da langer alkohol til mindreårige, men det som kanskje er like alvorlig er den negative effekten det får i kompisgjengen, mener Halestad.
Fridager som 1. mai gir ungdom fra hele byen en anledning til å samles i parker for å møte venner og feste. Det er i disse sammenhengene at problemene knyttet til rusmisbruk oppstår, advarer Haslestad.

Det er ikke slik at ungdom ikke skal få lov til å møtes, tvert i mot. Men det krever at foreldre vet hva de driver med når de er ute. Selv om det dreier seg om barn ned i tiårsalderen. I enkelte områder av byen finnes det vi kaller uheldige miljøer som vi ønsker å holde ungdommene borte fra. Det er flott å vokse opp på Grønland og Grünerløkka, men det er ikke til å komme bort fra at det også finnes grupper av eldre ungdommer i nærmiljøet og langs Akerselva som ikke nødvendigvis er de beste kompisene man kan omgås. Likevel handler det altså først og fremst om å være tydelig til stede som foreldre, sier Haslestad til Østkantavisa.

Farlige situasjoner

Politiet forteller om fatale konsekvenser som føle av uvettig omgang med rus blant ungdom.

Er man ruset risikerer man å bli utsatt for vold og andre overgrep i mye større grad enn om man holder seg edru. Dette burde jo være enkelt å forstå, men hvert år ser vi rusede ungdommer i lokalmiljøet på kveldstid. Jeg kan ikke gjenta det nok ganger - foreldre må være til stede, eller så ender det dessverre alt for ofte galt, sier Haslestad.

Samarbeider

I år som i fjor vil politiet samarbeide tett med barnevernet i forhold til ruset ungdom. På de typiske "utekveldene" for ungdom vil politiet så lenge kapasiteten strekker til kjøre ruset ungdom hjem til foreldrene. Politiet minner imidlertid om at de ikke på noen måte er barnevakter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere