RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer om brunt vann på Torshov


Vann- og avløpsetaten advarer om at det kan komme brunt vann i springen hos enkelte abonnenter. Vannet er ikke helseskadelig.
Vann- og avløpsetaten advarer om at det kan komme brunt vann i springen hos enkelte abonnenter. Vannet er ikke helseskadelig. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO
Beboere på Torshov kan i dagene som kommer få brunt vann i springen. Men fortvil ikke – det er ikke helseskadelig

TORSHOV: Det er Vann- og avløpsetaten som varsler om at det i noen perioder kan komme brunt vann i springen hos enkelte beboere på Torshov.

Del på Facebook

Årsaken er at etaten skal fornye og rehabilitere flere store vannledninger i området Torshov-Grünerløkka, fra og med fredag 15. juli og fram til desember.

I kortere perioder, ved oppstart og under avslutningen av arbeidene, må deler av ledningsnettet stenges. Dette innebærer at vannet vil ta nye veier, som igjen vil medføre at noen kan oppleve å få brunt vann.

– Brunfargen er ufarlig og skyldes rust, løse partikler og humus fra ledningene, dette løsner når vannet tar en annen retning. Vannet er helsemessig trygt å drikke, skriver Vann- og avløpsetaten på sine hjemmesider.

Området som berøres er avgrenset av Akerselva fra Ringveien ned til øvre del av Grünerløkka, Mailundveien til Sinsenkrysset, Ringveien til Storo og vestover til Akerselva.

Etaten beklager ulempene dette medfører, men understreker altså at det ikke innebærer noen helserisiko å drikke vannet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere