RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer på nytt mot teppeselgere


Teppeselgerne er tilbake og politiet får stadige meldinger. Nå advarer etterforskningsleder Trond Vennatrø mot å slippe inn dørselgere. Foto: Øystein Dahl Johansen
Teppeselgerne er tilbake og politiet får stadige meldinger. Nå advarer etterforskningsleder Trond Vennatrø mot å slippe inn dørselgere. Foto: Øystein Dahl Johansen
Etter iherdig innsats av politiet og oppslag i Nordstrands Blad avtok dørsalget av tepper i fjor høst, men nå virker det som teppeselgerne er tilbake.

VÅRE BYDELER: Klokken 19.40 fredag fikk politiet en melding fra en bolig i Asperudåsen som hadde hatt besøk av teppeselgere på døren. Selgerne kom aldri innenfor og ble avvist av dem som bor på adressen.

Den siste tiden har politiet i Oslo og Follo fått en rekke meldinger som tyder på at teppeselgerne er tilbake igjen.

– Den siste tiden har det tikket inn meldinger om teppeselgere som opererer i Oslo sør og Follo. De er litt mer kreative nå enn tidligere og sier blant annet at man har vunnet i et lotteri for å komme innenfor døren, sier etterforskningsleder Trond Vennatrø ved Manglerud politistasjon til Nordstrands Blad.

– Ikke slipp dem inn

Nå advarer politiet folk om å slippe inn selgere og kjøpe tepper på dørene.

– Vi oppfordre folk til ikke å kjøpe tepper når folk henvender seg på døra. Vi har ennå til gode å komme i kontakt med noen som har vært fornøyd med dette i ettertid, sier Vennatrø og henviser til at teppene som selges ikke står i kvalitetsmessig forhold til den prisen som betales.

I begynnelsen av november i fjor ble to teppeselgere pågrepet på Nordstrand. Om det er de samme som nå er i aksjon igjen vet ikke politiet.

– Vi pågrep to sist, men det er nok flere som driver med dette, sier Vennatrø.

Vanskelig å skille

I høst fortalte daglig leder, Peyman Movafagh, i Pars Tepper at forretningen fikk daglige henvendelser fra folk som var utsatt for teppesvindel hvor selgeren hadde oppgitt å komme fra Pars tepper.

Homayoun Mansoury, som jobber i forretningen, fortalte at det kan være vanskelig å skille håndknytte tepper fra maskinvevde for et utrent øye.

– Maskinvevde tepper er veldig jevne og perfekte, sa han og viste Nordstrands Blad hvordan rette linjer i håndknytte tepper på baksiden er ujevne og tydelig håndlagde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere