RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det spraker i den store peisen på kjøkkenet på Abildsø gård - akkurat som da Minna Wetlesen drev der. Søndag var det Aase Jølstad Pedersen, Marit Myhre og Eva Riste som serverte husfruen Tone Welhaven Føyen og alle de besøkende.
Det spraker i den store peisen på kjøkkenet på Abildsø gård - akkurat som da Minna Wetlesen drev der. Søndag var det Aase Jølstad Pedersen, Marit Myhre og Eva Riste som serverte husfruen Tone Welhaven Føyen og alle de besøkende.

Advent på Minnas gamle gård

Mye er skrevet og fortalt om hvordan det var på Abildsø gård da Minna Wetlesen drev der. Sist helg var det adventsstart på den gamle gården.

ABILDSØ: Det spraker på peisen i kjøkkenet der den kjente husstellæreren lærte de unge pikene om hvordan man skal drive sitt hjem. Lukten av kaffe og nybakte kaker og vafler frister, og damer i lange forklær er klare til servering.

Dette er Minnas kjøkken, forteller Tone Welhaven Føyen som nå driver gården for stiftelsen. Det er vel ikke akkurat som i gamle dager, men vi prøver å skape atmosfære. Og den kommer absolutt frem inne i stuene hvor besøkende kan slå seg ned.

Fjerde året

Dette er fjerde året vi har julemesse eller adventshelg. Og når vi ser folk komme på besøk, og de gir uttrykk for at de koser seg, inspirerer det til å fortsette, sier Tone Welhaven Føyen.

Tidligere år har vi også fått en konsert inn i programmet, men det klarer vi ikke i år.

For store og små

Ute på gårdsplassen rusler trofaste og rolige hester med barn på ryggen. Nå har vi fem stykker fra Østensjø gård.

I uthuset er det utstillere. Julepynt, kunsthåndverk, kaker og syltetøy.

Skolegård

Kristian Sjørlien, 14 år og elev på Ryenberget skole, har eget bord med kaker og marmelade.

I tre år har vi hatt såkalt gårdsskole her, forteller husfruen. 18 barn fra 5 lokale skoler begynte i høst, og de har vært her en dag i uken. De lærer om gården, og får forsøke seg på litt av hvert. Marmeladen og kakene for eksempel har elevene selv laget. Nydelige på smak.

Og her kan det legges til at det var jo nettopp slik den gamle Minna Wetlesen ville ha det. Gi opplæring samtidig som hun var sosial god og lærte de unge litt om hvordan de skal te seg.

Foreløpig er det adventstid på den gamle gården, men om ikke lenge skal den pyntes til jul - akkurat slik den gamle husstellærerinnen gjorde, og slik hun ville ha det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere