RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Adventskonsert i Sofienberg kirke


Søndag 6. desember synger de jula inn i Sofienberg kirke.FOTO: PRIVAT
Søndag 6. desember synger de jula inn i Sofienberg kirke.FOTO: PRIVAT
Søndag 6. desember har Sofienbergkoret adventskonsert i Sofienberg kirke.

SOFIENBERG: Amatørene har hard konkurranse når de profesjonelle aktørene starter opp julekonsertmaskineriet før jul. Men i Sofienberg kirke er det et amatørkor som tror det enkle er det beste, og som mener de har noe å by på midt i adventstiden. Sofienbergkoret består av 40 glade amatørsangere, som i følge egen pressemelding gleder seg til årets adventskonsert.

Bach og Händel

På menyen står to spenstige Bach-motetter, noen smakebiter fra Händels Messias - og litt julemusikk. Et vakkert og spennende reportoar, som krever en del av sangerne, men koret er etter eget sigende vant med utfordringer. Tidligere år har de satt opp store kirkemusikalske verk som Händels «Messias», Bachs «Juleoratorium» og sist vår Mozarts «Requiem» med profesjonelle orkestre og solister.

God hjelp

Også på denne konserten har de med seg profesjonelle musikere. Et par trompetister er hentet inn for å sette en ekstra spiss på opplevelsen og Halgeir Schiager er med på orgel. Halgeir Schiager har gitt ut flere innspillinger med orgelmusikk og i 2008 tok han doktorgrad i musikk for arbeidet med Gustav Merkel. Til daglig er han organist i Sofienberg kirke. På konserten spiller han både alene og sammen med koret.

Konserten starter klokka 19.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere