RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjerner som bassist Manou Gallo fra Zap Mama er på vei til Oslo.
Stjerner som bassist Manou Gallo fra Zap Mama er på vei til Oslo.

Afrika inntar Oslo

50.000 innbyggere i Norge har afrikansk tilhørighet. Neste uke feirer de Afrikan History WeekAWH). Stedet er den nye Riksscenen på Schous Kulturbryggeri.

SCHOUS: – Fra 14. til 19. september inntar Afrika hovedstaden under den årlige festivalen Afrikan History Week, som avholdes på helt nye Riksscenen ved Schous Kulturbryggeri i Oslo, sier Gabrielle Graatrud, presseansvarlig for AHW

– Vi før besøk av stjerner som bassist Manou Gallo fra

Zap Mama, de norske artistene i Queendom, forfatter Bertrand Besigye og Black Arts Movements-forfatteren og aktivisten Amiri Baraka fra USA. Dette blir et mangfold av dans, debatt, teater, musikk og sang, seminarer og workshops seks dager til ende, lover hun.

Afrika på kartet

– Vi ønsker å sette afrikansk kultur på kartet i Norge. Det er

50.000 innbyggere med afrikansk tilhørighet i Norge, mens vi med temaet globalisering ønsker å stadfeste at Afrika angår oss alle, sier leder Melita Matsinhe i Afrikan History Week.

– Det er sjette gang festivalen avholdes, over 40 artister og 5.000 besøkende er ventet til festivalen, fortsetter Matsinhe.

Starter på Innvik

Det er tirsdag 14. september den sjette festivalen åpner på Teaterbåten Innvik i Bjørvika. På scenen står den anerkjente ugandisk-britiske poeten Nick Makoha med en personlig monolog om fedre og sønner. Deretter braker det løs, med over 40 artister og bidragsytere og 17 arrangementer, seks dager til ende.

Årets festivalartist

Hovedartist under årets festival er bassist og sanger Manou Gallo, som blant annet har spilt i gruppa Zap Mama og sammen med de vest-afrikanske stjernene Woya. Hun ga nylig ut sitt tredje soloalbum. Hun vil ha en konsert sammen med festivalbandet, ledet av Ivan Mazuze, i tillegg til at hun har jobbet fram en konsert med de norske artistene i gruppa Queendom. Festivalen feirer kvinnelige artister med en hel dag av programmet under tittelen «Hail the Queens», og over 60 prosent av artistene på festivalen er kvinner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere