RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

Afrikanere i Norge

17. april åpner Norsk Folkemuseum utstillingen Afrikanere i Norge noen glimt av historiens mangfold.

Utstillingen er laget i samarbeid med foreningen Afrikanere i Norge og er bygd på et stort materiale denne foreningen har samlet inn gjennom flere år.

Utstillingen presenterer i tekst og bilder noen eksempler på afrikanere som har bodd i Norge, fra 1600-tallet til i dag.

Blant dem som presenteres er Kragerøs svarte postmester i 1680-årene den første svarte embetsmann i Norge frem til våre dager; videre slaven Adam i Arendal på 1790-tallet, som fikk øvrighetens ord på at det ikke var slaveri her i landet og at han derfor var en fri mann; afrikanske studenter ved misjonsskolen i Stavanger, en vestlandsbonde med røtter i Afrika, og Edvard Munchs afrikanske sjåfør som også var modell for et bilde som i dag finnes på Stenersenmuseet.

Tilslutt presenteres noen glimt av det mangfold som preger det norske samfunnet i dag.

Utstillingen inngår i Norsk Folkemuseums aktiviteter i forbindelse med Mangfoldsåret 2008. Den er laget med økonomisk støtte fra Norsk Kulturråd.

Utstillingen vises til 25. august.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere