*Nettavisen* Nyheter.

Åge Damsgaard er årets navn

Trener og styreleder i Bislet Basket, Åge Damsgaard, vil bruke premien til å bygge Norges beste utebasketbane på "Idioten" på St. Hanshaugen.

ST. HANSHAUGEN / FROGNER: – Jeg er stolt, glad og overrasket over at så mange har stemt på meg, sier den entusiastiske baskettreneren.

Etter stort engasjement fra leserne har Lokalavisen nå kåret vinneren av den prestisjetunge tittelen, Årets navn, etter en avstemning mellom flere gode kandidater.

Damsgaards innsats under opprettelsen av Bislet Basket og engasjementet med å få flere basketballbaner i byen, samt fokus på ballopplæring i skolen, har gjort ham til en soleklar vinner.

– Det er utrolig kult og motiverende at folk setter pris på det jeg gjør. Samtidig vil jeg understreke at hele Bislet Basket, som i dag består av 300 medlemmer, deler denne prisen med meg, legger han til.

Ny basketbane

Torsdag møtte han opp i Lokalavisen sammen med senterleder for Aker Brygge, Tomas Oberg, som på vegne av kjøpesenteret donerer bort 10.000 kroner til vinneren av Årets navn. Damsgaard er ikke i tvil om hva han vil bruke pengene til.

– Jeg har et sterkt ønske om å bygge Norges beste basketbane på St. Hanshaugen. På selve haugen på "Idioten" er det nå en grusbane, som med oppgraderinger egner seg perfekt til basketball, sier han.

Han forteller at bidraget fra Oberg vil hjelpe han langt på vei.

– Vi må legge nytt banedekke og sette opp nye kurver. Jeg ser for meg en Bislet Basket-logo på midten av banen, sier han engasjert.

Hvis alt går etter planen regner han med at en ny bane vil stå ferdig sommeren 2012.

Engasjert i lokalmiljøet

Oberg forteller at Aker Brygge har valgt å støtte kåringen for å vise at senteret er interessert i lokalbefolkningen, og ikke bare turistene, som mange kanskje forbinder Aker Brygge med.

– Vi synes det er veldig positivt når personer som Damsgaard gjør så mye flott for byens ungdommer.

Han legger til at en ny basketbane på St. Hanshaugen er godt investerte penger.

– Det er utrolig viktig at det finnes aktivitetstilbud til barn som bor i by, understreker han.

Vil jobbe videre

Damsgaard forteller at han i tillegg til basketbane på Idioten vil fortsette å jobbe for at Bislet Basket skal være en hyggelig og utviklende klubb.

– Jeg har en ambisjon om at alle i klubben skal kjenne meg og hverandre. Derfor liker jeg å ha trent alle medlemmene, sier han.

Basketentusiasten understreker at målet for framtiden er at klubben skal fortsette å være en breddeklubb, og satse på kvalitet.

– Det er viktigere for oss å ha to gode treninger i uken, enn fem halvgode. Hallen på Marienlyst skal også være et sted de unge skal kunne være, også utenom trening, avslutter vinneren av Årets navn 2011.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag