*Nettavisen* Nyheter.

Aggresive, truende og berusede

I flere år: Det er ikke noe nytt at engelske asfaltarbeidere skaper «problemer» i våre bydeler. Her er politiet i prat med en gjeng på Søndre Dal i 2006. Arkivfoto. Arne Vidar Jenssen

Manglerudpolitiet har nå innført nulltoleranse overfor de såkalte «asfaltarbeiderne».

OSLO: – Vi sliter med oppførselen og fremgangsmåten til de engelske asfalt- og steinleggerne i hele distriktet. De driver med aggresiv markedsføring, nærmest trusler overfor folk på dagtid. Om ettermiddagen og kvelden er de beruset og forstyrrer badegjestene i Hvervenbukta. De fleste av de engelske arbeiderne bor på Fjordcamp, sier John Vee ved Manglerud politistasjon.

Forebyggende

– Vi har mottatt en rekke anmeldelser de siste ukene. Vi jager engelskmennene vekk i den grad de ikke har gjort noe ulovlig, og anmelder dem om de har gjort noe ulovlig, sier han.

Anmeldelsene knyttes opp mot forsøpling, bråk, kjøretøy og «dokumenter».

– Tirsdag formiddag ble vi tilkalt til både Gamle Bygdevei og Olasrudveien på Mortensrud Der fikk vi inn flere meldinger i «forebyggende øyemed» og også fra noen som hadde takket ja til at engelskmennene skulle legge asfalt på deres tomt, forteller Vee.

Den sistnevnte gruppen sliter, i følge politiet.

Nulltoleranse

– Spillereglene endres underveis i asfalt- eller steinleggingen. Det foreligger ikke noen skriftlig avtale, og størrelsen på beløpet høynes hele tiden, sier han.

Ved Manglerud politistasjon er man ekstra på vakt overfor denne gruppen

– Nå er det nulltoleranse. Vi ber folk melde fra. Vi kommer til å pese engelskmennene ekstra i tiden fremover, sier John Vee.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.