RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ahmadiyya i hundre


Knut Røli (i bakgrunnen) og Arvid Berg-Hansen fikk hver sin kopi av Koranen fra menighetslederen Munir A.Khan.
Knut Røli (i bakgrunnen) og Arvid Berg-Hansen fikk hver sin kopi av Koranen fra menighetslederen Munir A.Khan.
Ahmadiyya menigheten markerer hundre år siden grunnlegger Mirza Ghulam Ahmads død med en serie koranutstillinger over hele landet.

FURUSET: Tirsdag åpnet BU-leder i Bydel Alna, Knut Røli (Ap) Koranutstillingen på Furuset bibliotek. Utstillingen kommer til å være åpen i en måned.

Vi har til sammen 18 utstillinger over hele landet. I morgen drar jeg til Toten for å åpne en liknende utstilling der, sier utstillingsansvarlig Ch. Maqsood Ahmed Virk.

Vil vise islam slik den er

Virk sier at en av de viktige sidene ved denne utstillingen er å vise islam slik den egentlig er. Han er lei for det negative fokuset rundt religionen i forbindelse med filmen Fitna.

Det er en sak mellom filmskaperen og Guden.

På utstillingen er det mulig å se Koranen i flere språkversjoner, deriblant norsk. I tillegg er det stilt ut flere plakater som skal vise sammenhengen i profetier fra Koranen som har gått i oppfyllelse.

Alt som er stilt ut, har skjedd, og det er klare antydninger til disse hendelsene i Koranen, sier Virk.

Røli sier at denne utstillingen har stor betydning for nærområdet.

Mange fra Ahmadiyya menigheten bor i bydelen og er en del av fellesskapet her. Det er viktig å synliggjøre alle grupper mennesker i bydelen. Derfor er det viktig å ha en slik utstilling, sier Knut Røli.

Både Knut Røli og leder i Kultur og oppvekstkomiteen, Arvid Berg-Hansen fikk den norske oversettelsen av Koranen i gave.

Dette har jeg lært om når jeg gikk på skolen, men jeg gleder meg til å lese boken på nytt og sette meg inn i den igjen, sier Røli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere