*Nettavisen* Nyheter.

Ajax' stjernetrenere til Ullern

POSITIV UTVIKLING: Johan Egil Rudi (til v.) og Alexander Bendiksen tok imot Ajax sitt akademi først i 2009. – Det første året var mer prøv og feile. Nå sitter arrangementet, sier de. Foto: ARKIVFOTO

For tredje år på rad får Ullern besøk av Ajax sitt fotballakademi.

ULLERN: I begynnelsen av juli får Ullern Fotball besøk av sju trenere fra eller med bakgrunn fra det verdensberømte akademiet til Ajax fra Amsterdam.

Del på Facebook

– På denne skolen blir det mer fokus på fotball, enn lek og moro, sier Johan Egil Rudi i Ullern Fotball.

Eget trenerseminar

Mens fotballskolen ble fylt opp umiddelbart etter at det ble klart i september, har de fortsatt ledige plasser til trenerseminaret som foregår 4. og 5.juli.

– Det er rundt 30 påmeldte per dags dato. Vi har plass til rundt 20 til. Så da gjelder først til mølla prinsippet som gjelder, sier Rudi.

På trenerseminaret får de påmeldte lære hva som gjøres i Ajax sitt akademi.

I tillegg vil de få muligheten til å se hvordan det gjøres i praksis av Ajax sine trenere som skal holde fotballskole på dagtid.

– De påmeldte på trenerseminaret vil ha tett dialog med trenerne fra Ajax. Kurset er unikt med tanke på at de kan lære hvordan de gjør det i Ajax, sier Rudi.

Les også: Ullern samarbeider med Ajax

Les og se video fra fotballskolen i 2009

Ajax fotballakademi i Amsterdam har produsert spillere som Cruyff, van Basten, Rijkaard, Bergkamp, Seedorf, Babel, Heitinga og Sneijder.

– I år startet trener Frank de Boer med åtte spillere fra lagets akademi i seriens siste kamp. Så vi har kanskje godt av å få noen impulser på hvordan de gjør det i Ajax.

Fotballskolen fullsatt

Når det gjelder fotballskolen ble den fullsatt nesten før det hele var spikret.

– Vi har håndplukket noen fra Ullern, og det kommer talenter fra hele Norge. Det er fem aldersgrupper og totalt 80 spillere som skal være med. vi har litt færre i hver gruppe, slik at de skal få tettere oppfølgning, sier Rudi.

Så er du trener og ønsker å vite hvordan de gjør det i Ajax har du muligheten til å melde deg på kurset via Ullern Fotball sin hjemmeside.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag