RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aker sykehus legges ned


Kroken på døra: Oslo universitetssykehus lover ingen videre helsedrift på Aker. Foto: Anita L. Hanken.
Kroken på døra: Oslo universitetssykehus lover ingen videre helsedrift på Aker. Foto: Anita L. Hanken.
Oslo universitetssykehus vedtok onsdag ettermiddag å legge ned Aker sykehus.

AKER SYKEHUS: Ifølge NRK Østlandssendingen loves ingen videre helsedrift på Aker.

I nedleggingsvedtaket heter det at Oslo kommune må på banen dersom det skal bli en eller annen form for helsevirksomhet på området i fremtiden.

– Hvis Oslo kommune ønsker å utnytte området på Aker, ønsker vi dialog om det og hvordan det skal løses på en fornuftig måte, sier styreleder i Oslo Universitetssykehus, Steinar Marthinsen, til NRK Østlandssendingen.

Venter politisk etterspill

Leder av Fagforbundet Aker Are Saastad er likevel overbevist om at siste ord ikke er sagt i saken.

– Dette vil få politisk etterspill. Styret har nå vedtatt å nedlegge et lokalsykehus som fungerer, og som ikke er overflødig. Nå må helseministeren komme på banen. Dersom den rødgrønne regjeringen ikke griper inn, har Soria Moria-erklæringen ingen verdi. Og Groruddalens befolkning har ingen grunn til å stemme på disse partiene, sier han.

Saastad viser til at Ullevål har en nedslitt bygningsmassse, mens Ahus er i dyp økonomisk krise.
– Aker fungerer også som avlastning for Ullevål i dag. Så hvor skal de flytte Aker? spør han.

Saastad mener gjennomføring av nedleggelsen blir alt annet enn enkel.
– Dette er å frata østkanten det de har bygget opp, og som de fortjener. Nå er det viktig at folk på Aker ikke mister motet, og at befolkningen ikke slutter å si fra. Dette er grovt! Dette er klasseskille! raser han.

- Kvekket samme budskap

Are Saastad var selv tilstede i styremøtet onsdag, og fulgte styrebehandlingen. Dødsdommen over Aker ble vedtatt mot én stemme. Den stemmen tilhørte Fagforbundets representant.

– Jeg er stolt over stemmen fra Fagforbundet. Men de andre tok ordet en etter en, og kvekket det samme budskapet, som gakkakker. Dette hadde de åpenbart drøftet under det lukkede styremøtet tirsdag kveld. Det var et absurd redigert teater, sier Saastad.

Han kaller omorganiseringen til Oslo universitetssykehus et rivningsprosjekt, med administrerende direktør Siri Hatlen i spissen.
– Man har villet legge ned Aker sykehus, koste hva det koste vil. Nå har Hatlen levert, og kan puste lettet ut, sier han.

Saastad mener Groruddalsbefolkningen har all grunn til å bekymre seg over sykehustilbudet sitt.
– Folkemeningen har ingen betydning for helsebyråkratene, sier han.

Lokalavisen Groruddalen har ikke lyktes med å få en kommentar fra styreleder Steinar Martinsen onsdag ettermiddag. Administrerende direktør Siri Hatlen har ikke ønsket å kommentere saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere