RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Akerselva-lys koster 3 mill.


Skadene: Hilde Joakimsen hadde blodige sår og kutt over pannen etter at hun veltet på sykkel langs Akerselva.
Skadene: Hilde Joakimsen hadde blodige sår og kutt over pannen etter at hun veltet på sykkel langs Akerselva.
I kommunens «sektorplan for friluftsliv» står det at Akerselva-lys skal prioriteres. Men i følge Friluftsetaten er det en «anbefaling» - uten finansiering.

AKERSELVA:
Østkantavisa skrev for to uker siden om Hilde Joakimsen sykkelulykke som ble forårsaket på grunn av dårlig belysning langs Akerselva.

Nå viser det seg at kommunen anbefaler belysning langs elva, men at det ikke er satt av penger til dette.

I kommunens egen «Sektorplan for friluftsliv 2009-2012» står det blant annet følgende; «...Turveibyggingen konsentreres om å opparbeide alle turveiene for ferdsel før belysning av turveiene vurderes. Unntak fra dette er belysning av turveien langs Akerselva. Belysning her prioriteres fordi denne turveien i stor grad brukes som transportkorridor og av sikkerhetshensyn».

Men i følge Friluftsetaten er dette å anse som en «anbefaling» - og ingen penger er likevel satt av til lys fra Nydalen og oppover langs elva.

3 millioner

– Sektorplanen er imidlertid ikke en finansiert handlingsplan, men en gjennomarbeidet prioriteringsanbefaling for friluftslivvtiltak i planperioden, forteller presseansvarlig i Friluftsetaten, Anne Aakervik.

– Anslagsvis vil det koste rundt tre millioner kroner å lyssette strekningen mellom Nydalen Bruksvei og Kjelsåsveien. Av dette kan det det søkes statlig finansiering, eksempelsvis spillemidler - for halvparten av kostnaden.

Ingen lys-signaler

– Det er imidlertid ikke budsjettmidler til å gjennomføre dette tiltaket foreløpig, og det er heller ikke kommet signaler om at slik finansiering vil komme på plass i den kommunale økonomiplanen for 2010 - 2013, avslutter Aakervik..

Det var i forrige ukes Nordre Aker Budstikke at debatten om lys langs strekningen langs elva fra Nydalen og oppover igjen ble tatt opp, etter at en kvinnelig syklist gikk på hodet i mørket langs nevnte strekning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere