RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ako er en tøffing


Bydelsoverlege Johan Torper.
Bydelsoverlege Johan Torper.
Mandag startet Bydel Stovner vaksinering av risikogruppene mot svineinfluensa.

STOVNER: Mandag morgen var det kø utenfor bydelsadministrasjonen da beboere på Stovner innenfor risikogruppene endelig kunne bli vaksinert mot svineinfluensaen.

Bydel Stovner har ifølge bydelsoverlege Johan Torper tatt inn omlag 4000 vaksinedoser, og når Lokalavisen prater med Torper tirsdag ettermiddag, har de vaksinert rundt 2000 personer i risikogruppen.

– På mandag var det ganske mye kø, men vi har bygd opp et stort apparat, og hittil har alt gått på skinner. Ingen har ventet lenger enn 20 minutter på å få vaksinen, så selv med lang kø går det ganske fort, sier Torper.

Lite kø

Sammenliknet med mandag, var tirsdag en særdeles rolig dag med lite pågang og så godt som ingen kø.

– Hva tror du er grunnen til at det er såpass få som kommer for å få vaksine allerede andre dag etter at dere åpnet vaksineringen?

– Jeg tolker det som at vi har dekket de fleste innenfor risikogruppen i alderen 6 måneder til 65 år allerede, sier Torper.

Åpner større lokaler

I forbindelse med massevaksineringen har Bydel Stovner åpnet bydelsadministrasjonens lokaler som kan ta imot flere pasienter enn helsesenteret.

En stor sal er provisorisk innredet med masse stoler på rekke og rad der folk sitter og venter.

– Det er også viktig at de som blir vaksinert sitter igjen i 20 minutter etter at vaksinen er satt av hensyn til mulige vaksinereaksjoner, forklarer Torper.

Ikke skummelt

Snart fire år gamle Ako Keri var med pappa Kerim Keri og fikk svineinfluensavaksinen på tirsdag. Hun har astma, og tilhører dermed en av risikogruppene som får vaksinen aller først. Ako på sin side så ikke ut til å bry seg nevneverdig om vaksinen eller sprøytestikket.

– Ako var veldig flink, og syntes ikke sprøyta var skummel i det hele tatt, sier leder for helsestasjonen Jorunn Opsahl.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere