RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aksjon for buss og tog


Togbrukerne på Holmlia er vant med trange forhold. Nå får de hjelp av BU som aksjonerer både for bedre tog-tilbud og 80E-bussen. Arkivfoto: Arne Vidar Jenssen
Togbrukerne på Holmlia er vant med trange forhold. Nå får de hjelp av BU som aksjonerer både for bedre tog-tilbud og 80E-bussen. Arkivfoto: Arne Vidar Jenssen
Mange har kjempet og argumentert for bedre kollektiv-tilbud på Holmlia. Nå aksjonerer lokalpolitikerne.

HOLMLIA/HAUKETO: Til bydelsutvalgsmøtet om en liten uke vil det bli lagt frem forslag til brev om både buss og tog.

Tog

«Bydelsutvalget i Søndre Nordstrand ser med stor bekymring på utviklingen av togtilbudet for bydelens beboere. Holmlia og Hauketo stasjoner er av NSBs største stasjoner i Oslo området, og toget er helt essensielt for at folk fra bydelen skal komme seg til og fra jobb», heter det i et brev som blant annet skal gå til samferdselsministeren.

LES OGSÅ: 80E skal fortsatt til Holmlia senter

I brevet heter det videre:

«Bydelsutvalget er bekymret over at tilbudet har blitt redusert i rushtiden gjennom færre vogner og stadige kanselleringer. NSB har gjort det klart at to rushtidsavganger mellom Kolbotn og Oslo S, som blant annet stopper på stasjoner i bydel Søndre Nordstrand (Rosenholm, Hauketo og Holmlia) skal kanselleres. Bydelsutvalget mener at det er behov for en økning av antall vogner og avganger, og kan ikke akseptere en reduksjon i togtilbudet i bydelen».

Brevet avsluttes med å invitere NSB til bydelsutvalget for å redegjøre for situasjonen og planer.

Buss

Bydelsutvalget har tidligere gått inn for utvidet rutetilbud på 80E-bussen. I et brev som nå er laget for å sende til samferdselsbyråden, hweter det blant annet:

«Miljø- og samferdselsbyråd Jøran Kallmyr (Frp) har vist sin støtte til Ruter, som til tross for flere avganger fra høsten 2011 på 80E-bussen går inn for at 80E ikke lenger skal stoppe ved senteret på Holmlia. BU er i mot at 80E-bussen ikke lenger skal stoppe ved senteret, og krever at miljø- og samferdselsbyråd Jøran Kallmyr forhindrer at dette innføres».

Videre i brevet vises det til dårlig togtilbud, og at ekspressbussen må både være et suplemang og avlaster for tog. Men da må bussen ha holdeplass ved togstasjonen.

Konklusjonen til BU blir derfor at 80E-bussen fortsatt skal stoppe ved senteret på Holmlia.

Når BU behandler disse to brevforslagene, vil det også bli argumentert bedre tilbud for reisende fra og til Hauketo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere