*Nettavisen* Nyheter.

Aksjon for tryggere skolevei

FAU, skolens ledelse og politiet aksjonerte tirsdag for en trygger skolevei ved Ekeberg skole. Foreldrene ble oppfordret til å la barna gå.

Ekeberg: Tirsdag morgen var det trafikkaksjon utenfor Ekeberg skole i regi av Foreldrenes Arbeidsutvalg (FAU), skolens ledelse og politiet.

Målet er å få slutt på kjøringen inn og ut av parkeringsplassen ved skolen. Foreldrene bør la bilen stå og heller gå med barna til skolen, oppfordrer FAU-leder John Sørland.

De fleste går

Mellom 08:15 og 08:30 passerer rundt 120 biler forbi skolen. 30-35 av disse svinger over fortauet og inn på parkeringsplassen for å sette av skolebarn.

Gjennomgangstrafikken er ikke noe stort problem, det er bilene som kjører over fortauet som skaper farlige situasjoner, sier John Sørland.

De aller fleste av skolens 508 elever går til skolen. Noen blir likevel kjørt. FAU, skolens ledelse og politiet mener dette skaper kaos og farlige situasjoner i de hektiske minuttene før skolen begynner.

Noen kjører barna sine til skolen med det argument at det er for farlig å gå, mens de selv skaper farlige situasjoner ved å kjøre barna til skolen, sier Sørland.

Årlig arrangeres det trafikkaksjon utenfor Ekeberg skole for å få foreldrene til enten å parkere et stykke unna eller la barna gå til skolen. Foreldre som tirsdag svingte inn på parkeringsplassen for å levere barna fikk utdelt en gul lapp med informasjon om aksjonen og hvor de bør parkere for å slippe av barna hvis de er nødt til å kjøre.

Det er ulike reaksjoner på aksjonen, noen blir litt sure, mens en far sa til sønnen sin at fra i morgen av går du til skolen. Dette er bra, vi ønsker sunne unger, sier Kari B. Phillips, rektor ved Ekeberg skole.

Nære på

Skolen ligger i Stamhusveien som har gjennomgangstrafikk til Ring 3.

I tillegg ligger endeholdeplassen for bussrute 34 og 23 like ved skolen. Denne uken åpnet også Vårveien barnehage, men det er usikkert hvordan dette påvirker trafikkavviklingen.

I tillegg fører veiarbeidet i Erlandstuveien/Sandustuveien til mye ekstra trafikken gjennom Stamhusveien og Vårveien.

Det har ikke vært noen ulykker utenfor skolen, men det har vært nære på flere ganger. Trafikkaksjonen fortsetter resten av uken.

Noen kjører barna sine til skolen med det argument at det er for farlig å gå, mens de selv skaper farlige situasjoner ved å kjøre barna til skolen.

John Sørland

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.