Gå til sidens hovedinnhold

Aksjon mot stoff

Narkotikaomsetningen har blitt betydelig mer aggressiv langs Akerselva dette året. Nå aksjonerer politiet.

Akerselva: Salget av narkotika og selgerne er mye mer aggressive enn de har vært tidligere år. At dette er støtende for forbipasserende har jeg ingen vanskeligheter med å forstå. Politiet vil slå hardt ned på dette. Vi ønsker ikke sånn type adferd langs elva, sier Trond Skaarud, politioverbetjent ved Grønland Politistasjon.

Forrige fredag arrangerte derfor Etterretningsgruppa og Gatepatruljen fra Grønland Politistasjon en aksjon langs Akerselva. Også to ekvipasjer fra Hundepatruljen og fra Rytterkorpset var med for å slå ned på omsetningen av narkotika i området.

Aksjonen varte fra klokka 18 til 22. I den perioden pågrep vi totalt 12 personer for salg, bruk og besittelse av narkotika. Det største enkeltbeslaget på en person var på 675 gram hasj, forteller Skaarud.

Av de tolv som ble pågrepet, ble to tatt med kniv og anmeldt for ulovlig besittelse av våpen. At fem av de pågrepne var asylsøkere, synes Skaarud er ekstra beklagelig.

Det er skremmende at folk som kommer for asyl, holder på med narkotikasalg, sier han.

I tillegg til å pågripe personer med narkotika på seg, fant politiets hundepatruljer en rekke depoter med hasj, på 609 gram til sammen. Det største enkeltdepotet var på 50 gram. Skaarud er bekymret for den økende narkotikatrafikken, og forteller at det er et generelt inntrykk av at det er flere selgere enn kjøpere.

Dette kan forklare at selgerne blir mer aggressive enn tidligere. Hittil i år har politiet ved Grønland Politistasjon pågrepet 1525 personer for salg, bruk og besittelse av narkotika. Det er 83 flere tilfeller enn på samme tid i fjor.

Denne utviklingen kan vi ikke akseptere. I sommer kommer vi derfor til å aksjonere ukentlig langs Akerselva, lover Skaarud.

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra