Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 206717840


Varnish cache server

Gå til sidens hovedinnhold

«Aksjon Steng Giftfabrikken» jubler over støtte

Aksjon Steng Giftfabrikken jubler. Støtte fra Helse- og veldferdsetaten oppleves som et gjennombrudd.

BROBEKK: – Vi har anmeldt Energigjenvinningsetatens forbrenningsanlegg på Haraldrud/Brobekk i årevis, forteller Christian F. Schelver i «Aksjon Steng Giftfabrikken» til Lokalavisen.

Del på Facebook

– Politiet henla våre anmeldelser hvert år, selv om vi leverte inn dokumentasjon fra etaten selv som viste at de brøt sine utslippstillatelser. Nå har vi isteden begynt å sende brev til våre lokale myndigheter. Og opplever endelig å bli hørt, sier Christian F. Schelver.

Ikke hverdagskost

– Det er ikke hverdagskost at en etat i kommunen refser en annen. Men nå har Helse- og veldferdsetaten sendt brev til Energigjenvinningsetaten på bakgrunn av vår klage. Der skriver direktør Tone Frønes at det er: «svært uheldig at det slippes ut mer enn det utslippstillatelsen tilsier».

– Det opplever jeg som et gjennombrudd etter mange års kamp, sier Christian F. Schelver.

Han er svært fornøyd med brevet der helsedirektøren skriver videre at «virksomheten er til sjenanse for naboer og at disse plages, særlig hvis det slippes ut mer enn det som er tillatt».

Plager naboene

– For oss som bor i nærheten er dette selvfølgelig. Det er snakk om miljøgifter som særlig plager astmatikere, eldre og barn. Vi hadde forventet at anlegget nå hadde fått sine utslipp under kontroll. Særlig fordi det er gjort ekstra investeringer på rensesiden. Men ulovlighetene fortsetter altså, i et område som har store nok problemer med luftforurensning som det er, sier Christian F. Schelver.

Han er skuffet over Vann- og avløpsetaten, som han mener burde reagert minst like kraftig som Helse- og velferdsetaten.

– Haraldrud/Brobekk bryter tillatelsene for utslipp til vann også. Det er også en skandale, sier Christian F. Schelver.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden