Aksjonen støtter ikke Ullevål FAU

FAU-leder Henrik Wiig på Ullevål, møtte ikke nevneverdig støtte fra de andre foreldrerepresentantene på skolemøte sist uke.

FAU-leder Henrik Wiig på Ullevål, møtte ikke nevneverdig støtte fra de andre foreldrerepresentantene på skolemøte sist uke.

- Samstemt engasjement er det sterkeste våpen for innflytelse, sa SVs gruppeleder under skolemøte forrige uke. Men foreldreaksjonen er ikke samstemt med Ullevål FAU.

NORDRE AKER: - Samstemt engasjement er det sterkeste våpen for innflytelse, innledet Lill Pleym fra Nordre Aker SV møtet på Engebråten skole, der bydelens FAU-ledere (Foreldreaksjonen) var invitert for å diskutere skolebehovsplanen. Deretter gikk hun løs på Utdanningsetatens (UDE) arbeid.

- Skolebehovsplanen for 2010-2020 vitner om at man henger etter. Prosjektering er flott det. Men hva skjer underveis? Skolebehovsplanen har ulne setninger som egentlig ikke forteller så mye, mente hun.

Frykter nye brakker

- Vi ønsker både kvalitet og kvantitet i skolen. Og med kvantitet mener jeg plass. Men jeg frykter skolegårdene nå blir fylt med enda flere brakker, sa Pleym.

SV-politikeren roste Foreldreaksjonen (FA) og deres innsats for beregning av elevveksten i bydelen, og mente denne hadde hatt innvirkning på UDEs regnestykker. Pleym ønsket videre innspill fra FAU-lederne, som hun ville ta med seg videre til bydelsutvalget og bystyret.

- Heidenreich er Sagene!

FAU-leder Henrik Wiig fra Ullevål startet med å stille stort spørsmålstegn ved Heidenreich-tomten på Voldsløkka, som tidligere har vært nevnt i skolesammenheng.

- Skal det bli den fremtidige skoleveien for Ullevål-elevene? spurte han.

Tomten ligger ikke Nordre Aker, men i Bydel Sagene. På bakgrunn av dette sa Wiig at kapasitetsproblemene kan løses ved å oppføre hall med spesialrom på kommunens tomt i Ullevålsalleen.

Wiig møtte ikke nevneverdig gehør fra de andre fremmøtte. Medlem av Foreldreaksjonen og leder av Grefsen FAU, Erik Skei, mente Wiigs planer inneholdt for "mye detaljkunnskap" til at aksjonen kan gi sin tilslutning. Skei ønsket heller å vente videre til at planene om en ny grunnskole blir mer konkrete.

Større skolekretser

Mellom Skei og Wiig oppstod det en kort stund også uenighet om hvem som har de verste hallfasilitetene for idrett. Men de to ble raskt enige om at fasilitetene begge steder er elendige!

Oppsummerende mente SV-politikeren Pleym at alle skoler i bydelen må belage seg på at skolekretsene utvides.

- Ettersom byrådet i altfor mange år har solgt kommunale tomter i bydelen, blir det begrenset hvor man kan bygge ny skole. Man blir nødt til å skyve litt på skolekretsene, mente Pleym.

Til spørsmålet om idrettsfasiliteter, mente hun kommunen må innlemme haller og baner i planleggingen av nye skoler.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.