RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Østkanten SU vil ha tunnel her på Manglerud nå! Fredag klokken 16.30 blir det aksjon på broen ved Manglerud senter. 
Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen
Østkanten SU vil ha tunnel her på Manglerud nå! Fredag klokken 16.30 blir det aksjon på broen ved Manglerud senter. Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

Aksjonerer for Manglerud-tunnel

Østkanten SU reagerer sterkt på at byggingen av Manglerud- tunnelen ennå ikke har startet og vil nå aksjonere for saken.

MANGLERUD: Miljøtunnelen står oppført som et mål i Oslopakke 3, og skal ifølge planen strekke seg fra Abildsø til Alnabru. Politikere fra flere partier har lovet å legge Europaveien samt t-banelinjen under bakken, men nå frykter Sosialistisk Ungdom tomme løfter.

Svevestøv

Det er utrolig synd at alle som bor innen 1 km unna veien eller som går på skoler og barnehager i nærheten må puste inn store mengder svevestøv hver dag, sier Thurka Vimalachandran, leder i Østkanten SU.

En slik tunnel vil ikke minske mengden CO2 i atmosfæren, men vil forhindre svevestøv, som er hovedproblemet når det kommer til lokal luftforurensning. Fra veien kommer det også mye støy.

Støy skaper irritasjon og stress, og dette bidrar til hodepine, søvnproblemer og uheldige konsekvenser i blant annet hjerte- og karsystemet, forklarer Thurka.

Enda mer trafikk

Det er planlagt enda høyere trafikkfrekvens på veien i årene som kommer.

Det er ikke akseptabelt. Østkanten SU og alle de titusenvis av menneskene som bor langs veien har fått nok. Vi krever derfor at byggingen av miljøtunnelen begynner snarest, sier Thurka.

For å understreke behovet for en miljøtunnel har Østkanten SU startet en underskriftskampanje som du finner hvis du søker etter "Manglerudtunnel nå" på opprop.no.

SU vil også aksjonere for saken fredag 26. september.

Vi trenger all den hjelp vi kan få, så det er bare å møte opp 16.30 ved Manglerudbrua hvis du vil kjempe for en bedre hverdag for lokalbefolkningen, sier Thurka.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere