RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aksjonerer for Øst-Afrika

Tørken i Øst-Afrika blir stadig mer alvorlig. Grønlands-baserte Rahma Islamic Relief Fund er ute på gatene og samler penger til de rammede.

GRØNLAND: Vi møter bøssebærerne Rokie Kalayci og Ilham Hassan ved Rahma Reliefs stand på Grønlands Torg. De forteller om giverglede blant de forbipasserende.
Vi har stått her i noen timer nå, og folk er stort sett veldig positive. Pengene går til vannprosjekter i Etiopia, Somalia og Kenya, forteller Rokie Kalayci.

Direkte hjelp

Rahma Relief har prosjekter gående i flere deler av verden. Blant annet har de en fadderordning for flyktningbarn i Tsjetsjenia og Kashmir, og de har startet et "rent vann"-prosjekt for arakanske flyktninger i Bangladesh.
Alt vi samler inn går direkte til mottakerne. Vi driver etter nullkostnadsprinsippet, som innebærer at medlemmene selv dekker driftskostnader i organisasjonen, sier Rokie Kalayci.

Alvorlig

Kampanjen for de tørkerammede i Øst-Afrika varer i flere uker, så sannsynligheten er stor for at du møter en bøssebærer i vårt område.
I følge FN har mange av områdene ikke hatt regn på nesten fire år. Dette er svært alvorlig i et subtropisk klima. Avlingene svikter, og dyr og mennesker dør av sult og uttørring, sier de to bøssebærerne på Grønlands Torg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere