RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aksjonerer mot Choise-hotell

Økokrim og Arbeidstilsynet utfører akkurat nå en razzia mot tidligere Ansgar Hotell i Møllergata i Oslo sentrum. Hotellet mistenkes i følge E24 for sosial dumping.

Hotellet, som Petter Stordalens selskap Choice skal ta over til høsten, fikk i dag tidlig besøk av Økokrim.

- Det eneste jeg kan bekrefte er at vi har en aksjon. Jeg kan ikke si noe om hva den gjelder foreløpig, sier konstituert statsadvokat Katharina Rise i Økokrim til Dagbladet.no.

Sosial dumping

I følge VG har Petter A. Stordalen satt ti av sine medarbeidere i Choice Hotels Scandinavia på å finne ut av bakgrunnen for razziaen mot Ansgar Hotell.

Razziaen retter seg hovedsaklig mot selskapet som sysselsetter arbeiderne som pusser opp hotellet. Arbeiderne er i hovedsak bosniske, og jobber i et bosnisk selskap som er leid inn av selskapet som eier hotellbygget.

Ifølge Oslo bygningsarbeiderforening har arbeiderne jobbet opp mot 300 timer i uka. Foreningen har tilgang fått tilgang til enkelte av arbeidernes kontrakter, som de har gitt videre til Arbeidstilsynet.

VG skriver at det er entreprenørfirmaet Engra Norges bosniske håndverkere som skal ha tjent mellom 20 og 30 kroner i timen og jobbet 75 timers uker.

Ikke ansvarlig

Choice Hotels, som driver Quality- og Comfort-hotellene, har en avtale om å leie Ansgar av utbyggerne når første byggetrinn står ferdig, trolig til høsten. Leieavtalen skal etter planen løpe i ti år.

- Jeg kjenner ikke til sakens detaljer, og vi er ikke ansvarlig for utbyggingen, men hvis utbygger har gjort noe ulovlig, er det selvsagt dumt og beklagelig, sier Torgeir Silseth, adm.dir. i Choice, til Dagbladet.no.

- Grotesk

Leder i Oslo Bygningsarbeiderforbund Roy Pedersen sier til VG at forbundet sitter på originalkontrakter som viser den lave timebetalingen.

Ifølge Pedersen skal det også vært fraktet materialer fra Bosnia som er brukt i bygget.

- Vi trodde de mest groteske eksemplene på sosial dumping var historie, men så finner vi dette rett i nabolaget, sier Pedersen til VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere